Samsung Gear S2 klar til salg i Danmark

Samsungs første runde smartwatch, Gear S2, meldes nu salgsklar til de danske butikker. Se modellerne og priserne her.

Samsung Gear S2 klar til salg i Danmark

I dag slipper den sydkoreanske IT-kæmpe Samsung, et spændende bud på et smartwatch løs i det danske marked. Uret, Gear S2, er trods navnet, tredje generation i selskabets Gear-serie og udmærker sig især ved at bringe et rundt smartwatch, med innovativ styreskive, til Android-brugerne.

Uret er bygget omkring en 1,2 tommer stort Super AMOLED display, der med sine 302 PPI er det skarpeste af sin slags til dato. Urværket er digitalt og bygger videre på Samsungs egenudviklede Tizen-styresystem til smart-ure.

Designet er i hovedsædet i Gear S2, som kommer i enten den mere sportsprægede standardudgave i mørkegrå eller sølv, med enten grå eller hvid plastrem. Efterlyser du et mere sofistikeret design, fås uret også i en ’Classic’-version der forener et nydeligt metal-design med en sort, aftageligt læderrem.

Læs også: Samsung Gear S2 – Smartwatch i to varianter

Begge ure byder på en vandtæt IP-68 godkendt konstruktion, og et hav af urskiver, der hver især kan skræddersys så du altid har dine vigtigste informationer, notifikationer og meddelelser lige ved håndleddet.

Uret kan som de fleste smart-ure agere notifikationscentral og føre log over dagens helse- og motionsaktiviteter. En indbyget mikrofon giver samtidig mulighed for ved stemmekommandoer at sende beskeder og oprette kalenderaftaler – dog indtil videre kun på engelsk.

Funktionerne i Gear S2 kan samtidig udvides med et eller flere af de over et tusinde apps, som trænings- og underholdningsapps, der i dag findes til uret. Et app-katalog der vil vokse sig til over tre tusinde inden årets udgang ifølge Samsungs nordiske produktchef for wearables, Erik Borgvall.

Centralt for betjeningen af apps og funktioner i Gear S2 er den cirkulære skive omkring displayet der giver en hurtig, mekanisk kontrolflade ind til uret funktioner og minimerer behovet for at ty til touch-skærmen.

Se også: Gear S2: tæt på den roterende ring omkring urskiven

Batteriet i Gear S2 rækker til mellem to og tre dages brug, og kan oplades trådløst.
Salget på Gear S2 starter i de danske forretninger i dag til en vejledende pris på 2.599 kr. for Gear S2 og 2.999 kr. for Gear S2 Classic. For at kunne benytte uret, skal din telefon køre Android 4.4. KitKat eller nyere.

Samsungs nye wearable lander i et felt som snart vil se nye konkurrenter støde til, hvor både Huawei og Motorola snart vil tilbyde attraktive alternativer i Huawei Watch og Moto 360 (2. gen).

Se også: Huawei Watch: Første kig på ny smartwach-konge