Samsung på vej med seriøs iPad-rival: Galaxy Tab S6

Apples altdominerende tablet, iPad'en, får snart konkurrence fra Samsung. Billeder af Galaxy Tab S6 er lækket sammen med informationer om den.

Samsung på vej med seriøs iPad-rival: Galaxy Tab S6

Tablet-markedet har været et svært område for Android-producenterne, mest på grund af Apples dominans. Man kan heller ikke benægte, at langt de fleste Android-tablets er udstyret med langsommere hardware end producenternes egne flagskibsmobiler – og også langsommere end Apples iPad. Det ser dog nu ud til, at Samsung er på vej med et seriøst bud på en high-end tablet.

Samsung Galaxy Tab S6, der bliver efterfølgeren til Tab S4, ser nemlig ud til at få hardware fra øverste hylde. Hvor Tab S4 var udstyret med Snapdragon 835, selvom den nyere og hurtigere 845 var tilgængelig, så tager Tab S6 brug af den hurtigste Snapdragon på markedet: Snapdragon 855. 

Udover det hurtige chipsæt, så får den 6GB RAM og vil selvfølgelig køre Android 9 Pie. Skærmen er på 10,5 tommer og lagerpladsen vil starte ved 128GB.

Låner fra iPad Pro

Samsung Galaxy Tab S6 kommer med en S-Pen stylus, der ligesom i Note9, er forbundet via Bluetooth. Det betyder flere funktioner og muligheder end i forgængeren Tab S4. Ligesom på nyeste iPad Pro, så vil S-Pen’en via magnet kunne sidde fast på tabletten, hvor den samtidig oplader trådløst.

Ifølge Sammobiles troværdige kilder, så får Tab S6 et dobbelt kamera på bagsiden, hvilket i første omgang virker som overkill. Men det tyder på at den ekstra sensor vil være en ToF-sensor, altså Time of Flight, der kan bruges til at måle ting samt 3D-sporing i realtid.

Galaxy Tab S6 kommer i grå, blå og brun og ekstraudstyret består blandt andet af et tastatur. Den vil muligvis blive lanceret sammen med Note10, men en lancering på IFA-messen er også en mulighed. 

Her er lidt billeder af den kommende high-end tablet fra Samsung:

Samsung Galaxy Tab S6
Foto: Sammobile

Videre om temaet

Det tog ikke lang tid, temaet taget i betragtning, inden der kom nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 25/6/2019 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med en artikel omkring temaet iOS 13 og iPadOS: Nu kan du prøve det – Du kan læse den her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..