Samsung tropper op i Københavns Lufthavn: Ombytter Note 7-telefoner

Samsung er nu til stede flere steder i Københavns Lufthavn, hvor tilbagekaldte Galaxy Note 7-telefoner kan ombyttes eller returneres.

Samsung tropper op i Københavns Lufthavn: Ombytter Note 7-telefoner

Dette efterårs topmodel fra Samsung, Galaxy Note 7, nåede aldrig at komme i den danske handel – først på grund af stor efterspørgsel og sidenhen på grund af Samsungs historisk dyre tilbagekaldelse.

Alligevel har mange ejere af telefonen været i klemme, efter de har rejst udenlands med en Note 7, hvor der i mellemtiden er kommet et forbud i bl.a. hele det amerikanske og australske luftrum. Det efterlader mange ejere af telefonen i en situation, hvor de ikke kan komme hjem, før telefonen er skaffet af vejen.

Læs også: Nu er det ulovligt at have Samsung Galaxy Note 7 med i flyet 

Derfor tropper Samsung nu op i lufthavne rundt omkring i verden. Tidligere på ugen åbnede Samsung de første stande i australske lufthavne, hvor Note 7 nemt og problemfrit kan afleveres, så man kan rejse videre. Det samme tiltag indfører Samsung nu i Danmark.

Samsung Galaxy Note 7
Sådan ser det ud i amerikanske lufthavne, hvor Samsung også er til stede. Foto: Getty Images

I en pressemeddelelse skriver den sydkoreanske producent, at den nu er til stede i Københavns Lufthavn i Kastrup. Her er Samsung nu at finde ved afgangshallen både ved terminal 2 og terminal 3, lige som du også kan finde Samsung ved Capi The Travelers Electronics-butikken i terminal 3’s tax free-område.

Dermed vil rejsende med en Galaxy Note 7 nemt og hurtigt kunne aflevere en fejlramt Note 7, sådan at rejsen kan fortsætte uden problemer. Hvis man eksempelvis rejser ind i USA med en Note 7, venter der nemlig en enorm bødestraf på intet mindre end 1,2 mio. kroner.

Læs også: Kunder strømmer til Apple på grund af Samsung Note 7

Mange udenlandske flyselskaber har ikke været tydelige i deres meldinger om, at Note 7 ikke må medbringes i flyene. Her har meddelelsen ifølge mange rejsende fejlagtigt lydt, at ’Samsung 7’ eller lignende ikke må medbringes.

Derfor præciserer Samsung nu også, hvordan en Note 7 kan skelnes fra Samsungs øvrige telefoner, så der ikke opstår forvirring omkring hvilke telefoner der er omfattet af ordningen.

  • Hvis din Samsung-telefon ikke har en stylus, er der ikke tale om Note-serien

  • Note 7 er den eneste Samsung-mobil, der har en stylus med en fjeder-funktion, så den springer ud, når du trykker på den

  • Både fronten og bagsiden er kurvet, hvor tidligere Note-modeller kun har én buet side

  • Note 7 har en oval USB Type C-port, mens alle Samsungs andre telefoner benytter den mere udbredte, sekskantede MicroUSB-port