Samsungs foldbare telefon kan komme i starten af 2019

Men den foldbare "Galaxy X" kommer til at have et uhørt højt prisskilt.

Samsungs foldbare telefon kan komme i starten af 2019

Det har længe været offentligt kendt, at Samsung arbejder på en telefon med sammenklappelig skærm. Det forlyder også, at både Huawei og ZTE arbejder på udviklingen af teknologien, hvilket har fået Samsungs ingeniører op af stolene. Samsung regner nu med at lancere den første sammenklappelige smartphone i 2019. Selskabet har selv været ude og proklamere, at de vil være først, hvilket giver nyt liv til rygtet om at telefonen kan komme allerede i starten af 2019.

Læs også: Samsung stadig største mobilproducent på verdensplan

Samsung Galaxy X koncept
Koncepttegning af Samsung Galaxy X. Foto: gsmarena.com

Det koreanske selskab har endda fremvist en funktionel prototype under CES 2018. Enheden forventes at få navnet Galaxy X, og ifølge Samsungs administrerende direktør vil den fleksible skærm være mere end blot en gimmick.

Læs også: Bedre kamera og mulig lanceringsdato for Samsung Galaxy Note9

Ikke nok med at teknologien vil være et kvantespring for markedet, så vil prisen også følge trop. Ifølge kilder i smartphoneindustrien vil Galaxy X koste omkring 1.850 amerikanske dollars, hvilket svarer til cirka 11.650 danske kroner. Det forlyder også at de enkelte dele bliver sat i produktion til november, hvilket er tids nok til en lancering i 2019.
Med et så astronomisk højt prisskilt, kunne man forestille sig, at der bliver tale om et begrænset oplæg, der kun henvender sig til de virkeligt hærdede gadgetnørder. Derefter er det forhåbentligt kun et spørgsmål om tid, før produktionsomkostningerne er blevet tilstrækkeligt reducerede, således at den foldbare OLED skærm bliver hvermandseje.
Indtil videre går rygterne på at Samsung Galaxy X vil have en 7,3″ skærm, når den er foldet ud, og 4,5″ i sammenklappet tilstand. Under alle omstændigheder vil vi, hvis rygterne taler sandt, vide det med sikkerhed, under Mobile World Congress, i slutningen af februar.