Samsungs Galaxy S23 Ultra månefoto kritiseres for snyd

Samsung forklarer, hvordan Moon Shot-funktionen fungerer, efter der blev spekuleret i, om måne-billederne i virkeligheden var falske.

Samsungs Galaxy S23 Ultra månefoto kritiseres for snyd

De seneste dage er Samsung havnet i problemer med påstande om, at billederne af månen på Galaxy S23 Ultra er falske.

Det hele begyndte med, at redditoren u/ibreakphotos tog et foto med Galaxy S23 Ultra af et sløret billede af månen på en skærm. Det billede, som telefonen tog af den slørede måne, blev til en flot skarp måne, hvilket naturligvis fik spekulationerne til at fyge. Er Samsungs Moon Shot-funktion snyd, blev der spurgt?

Nu er Samsung kommet med en forklaring på, hvordan Moon Shot-funktionen fungerer.

Se også: Test af Samsung Galaxy S23 Ultra

Hvordan fungerer Samsung Moon Shot?

Forklaringen har egentlig ligget på nettet noget tid, men kun på sydkoreansk. Efter den seneste tids snak, er den også kommet på engelsk.

Samsung benytter Scene Optimizer, AI Deep Learning og Super Resolution til at Moon Shot-funktionen. Moon Shot slås til, når man har aktiveret Scene Optimizer og zoomer mere end 25x. AI Deep Learning-motoren, der på forhånd er madet med en række former og detaljer om månen, genkender den, hvorefter Super Resolution bruger multi-billedbehandlingen til at forbedre billedet af månen.

samsung moon shot

Det er ikke noget nyt. Samsung har haft den proces siden Galaxy S20 Ultra kom med 100x Space Zoom, og de er ikke den eneste producent, der bruger den slags billedbehandling.

Se også: De bedste kameratelefoner

Det endelig billede kommer fra billedbenhandlingen

Så teknisk set er Samsungs månebilleder ikke falske, men de er forbedret ved hjælp af AI.

I virkeligheden kommer det endelige billede ikke fra linsen og sensoren i telefonen men fra telefonens billedbehandlingsmotor.