Test af Samsung Galaxy S23 Ultra – en større opdatering end man tror

Samsung Galaxy S23 Ultra ligner umiddelbart ikke en særlig stor opdatering, men der er faktisk en del vigtige forbedringer - test af S23 Ultra.

Test af Samsung Galaxy S23 Ultra – en større opdatering end man tror

Test af Samsung Galaxy S23 Ultra: Umiddelbart kan man tro, at Samsung Galaxy S23 Ultra ikke er en opdatering, der er værd at skrive hjem om, når man sammenligner den med sidste års Galaxy S22 Ultra.

I praksis er der dog faktisk tale om en ret stor opgradering. Der er endda også fysiske forskelle, selvom de umiddelbart kan være svære at se.

Se også: Test af Samsung telefoner

Bedre og mere tryg at holde i hånden

Samsung har gjort siderammen lidt fladere, hvilket i høj grad bidrager til at gøre S23 Ultra mere behagelig at holde i hånden.

Skærmen er heller ikke så buet i kanterne, hvilket bidrager til følelsen af komfort og sikkerhed, når man holder den i hånden. Det er ikke uvæsentligt med dette bedre greb.

Store telefoner kan være lettere drilske at holde i hånden, da de er både fysiske store og glatte. Ofte er man nødt til at have et cover til at give et bedre greb, men det behøver man ikke med S23 Ultra.

Se også:  Telefoner med bedst design

Mere kraftfuld – som ny om 4-5 år

Der er også vigtige ændringer på indersiden. Det nye chipset vil øge ydeevnen og samtidig sikre et mere effektivt batteriforbrug. Især den vedvarende ydeevne skulle være et vigtigt område for forbedringerne – Snapdragon 8 Gen 2’s TSMC 4nm-proces fra Snapdragon 8 Gen 2 er kendt for at være et stort spring over 2022’s processorer.

Det vil umiddelbart ikke udmønte sig i en stor mærkbar forskel, hvis man sidder med en S22 Ultra samtidig og tester op mod S23 Ultra, men på sigt vil Snapdragon 8 gen 2 give en forskel – det er i hvert fald vores kvalificerede gæt. Denne nye processor og de mange RAM vil nemlig sikre, at S23 Ultra også vil opleves som lynende hurtig i brugerfladen om 4-5 år, selvom den bliver fyldt op med videoer, billeder, apps, spil og alt det andet, man nu engang putter i en telefon over årene.

Se også: Smartphones med hurtigst brugerflade

Bedre billeder i alle situationer

Så er der det nye kamera. Det formår først og fremmest at trække flere detaljer ud af scener i alle lysforhold, hvilket er imponerende.

De forbedrede funktioner til at fotografere om natten – Nightography – ændrer måden, hvorpå Samsung Galaxy S-serien optimerer fotos og videoer under en lang række forskellige forhold både dag og nat.

Visuel støj, der normalt ødelægger billeder taget i dårligt lys, korrigeres af en ny AI-drevet algoritme til behandling af billedsignaler (ISP). Det er med til at forbedre motivets detaljer og farvetonen i billedet.

Så er der naturligvis den nye 200 megapixel Adaptive Pixel-sensor. Telefonen bruger pixel binning til at samle flere pixel i én super pixel for på den måde at levere mere detaljerige billeder.

Selfiekameraet er blevet udstyret med hurtig autofokus med Dual Pixel-teknologi og et Super HDR-selfie kamera, som forbedrer front-facing billeder og videoer ved at skifte fra 30 billeder i sekundet til 60 billeder i sekundet.

En vigtig tilføjelse for dem, der bruger sin telefon som arbejdskamera og som har behov for efterredigering, er Expert RAW-appen, der nu understøtter 50 megapixel.

Til video er kameraet udstyret med dobbelt optisk billedstabilisator vinkling i alle retninger.

Se også: Hvilke telefoner har bedst kamera?

Skærm og batteri

Skærmen og batteriet er teknisk set det samme, men det er heller ikke dårligt. Begge var brancheførende i 2022 og er stadig på toppen i begyndelsen af 2023. Panelet opdaterer variabelt fra 1-120 Hz, så man får det optimale billede på skærmen alt efter, hvad man laver samtidig med at det optimerer på batteriforbruget.

Skærmen har dog fået et par nye funktioner, så det er rarere at kigge på den i længere tid. Samsung har også valgt den nyeste Corning Gorilla Glass Victus 2 til at beskytte skærmen. Nu kan telefonen tåle fald mod beton fra 1 meter højde og mod asfalt fra 2 meters højde.

Batteriet er stadig på 5.000 mAh, men med den nye processor og Android 13 vil man opleve en bedre batteritid end på S22 Ultra.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Læs den fulde test af Samsung Galaxy S23 Ultra

Læs meget mere i vores store test af Samsung Galaxy S23 Ultra på mobilpriser.dk. Her kan du også selv vurdere, om de nye forbedringer så også kan retfærdiggøre den trods alt ret store prisstigning, som Samsung har lagt på S23 Ultra i forhold til S22 Ultra.

Du kan også sammenligne den med test af telefoner fra andre producenter.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy S23 Ultra herunder:

De bedste priser på Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB

Opdateret 20/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
7.084,-
7.084,-
NordicElectronics
Mindstepris
7.246,-
7.246,-
Labtech Data
Mindstepris
7.954,-
7.954,-

Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB udbydes af 18 udbydere. Du kan spare op til 3.915,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 18 webshops »