Samsungs personlige assistent i Galaxy S8 kan hedde Bixby

Samsung opkøbte for nyligt den personlige assistent Viv, men hvad skal det nye navn være? Noget tyder på, at den kan få det ikke så mundrette navn Bixby.

Samsungs personlige assistent i Galaxy S8 kan hedde Bixby

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

I sidste måned købte Samsung den nye personlige assistent Viv, som skaberne af Siri står bag. Hensigten er utvivlsomt at få den nye assistent klar til næste års topmodel Galaxy S8, men det rejser et spørgsmål: Hvad skal det nye navn være?

Det har Samsung formentlig grublet over i noget tid, og nu ser det ud til, at den sydkoreanske producent er kommet frem til et navn. I Sydkorea har Samsung nemlig fået godkendt ordet ’Bixby’ som et registreret varemærke. Det skriver Sammobile.

Læs også: Samsung køber assistenten Viv fra folkene bag Siri

Navnet ’Bixby’ fortæller i og for sig ikke så meget, men beskrivelsen til det er ganske interessant. Der står nemlig, at det skal bruges til ’computersoftware til personlig informationsstyring’.

Her ses Samsungs varemærkeregistrering af ordet Bixby.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En mere uddybende beskrivelse lyder som følger: ’Computerapplikationssoftware til smartphones, mobiltelefoner, bærbare computere og tabletcomputere, det vil sige software brugt til at styre stemmegenkendelsessystemer’. Til sidst fortæller beskrivelsen også, at navnet gælder for ’computersoftware, som muliggør håndfri brug af en mobiltelefon gennem stemmegenkendelse’.

Der kan altså ikke være nogen tvivl om, at ’Bixby’ er et registreret Samsung-varemærke til en person assistent. Med det nylige opkøb af den personlige assistent Viv giver det al mulig grund til at tro, at Samsung ændrer navnet på den til når den efter alt at dømme kommer i brug i næste års Galaxy S8-topmodel.

Læs også: Her er Viv – den nye stemmeassistent fra skaberne bag Siri

Assistenten Viv er ikke mere end et halvt år gammel, og Samsung var ikke lang tid om at slå til, da skaberne bag assistenten demonstrerede hvad den er i stand til. Viv imponerede med sin meget avancerede forståelse og færdigheder, som gav mange af de eksisterende personlige assistenter, primært Siri og Google Nu, hård konkurrence.

Viv er bygget op omkring kunstig intelligens, hvilket vil sige, at den tænker i strukturer, der minder om måden, menneskets hjerne er opbygget på. Personlige assistenter som denne kan derfor i langt højere grad ’tænke’ sig frem til et komplekst svar, og det er noget, som både ses i Google Nu, Google Assistant og Siri – udførelsen bliver blot bedre og bedre hele tiden.

Seneste nyt om Mobiltelefoner