Screenshots fra Samsung Galaxy S8 viser ny brugerflade frem

Brugerfladen - og særligt hjemmeskærmen - får nyt design i den kommende Samsung Galaxy S8. Det viser en række screenshots taget fra topmodellen.

Screenshots fra Samsung Galaxy S8 viser ny brugerflade frem

Når Samsung afslører en af de mest lækkede smartphones, Galaxy S8 og S8+, den 29. marts, er det en helt nyt, frisk brugerflade, der pryder hjemmeskærmen.

De efterhånden mange lækkede hands-on-fotos af de to topmodeller har indikeret, at brugerfladen vil blive opdateret, og ganske rigtigt. Nu er et sæt screenshots fra telefonerne nemlig blevet lækket på hjemmesiden Sammobile.

Læs også: Første sammenligning af Samsung S8, S8+ mod forgængerne

Billederne viser en hjemmeskærm, der er endnu mere minimalistisk end tidligere Samsung-software, hvilket også harmonerer med det stilrene design, som Galaxy S8 og Galaxy S8+ får. Baggrunden er blot nogle forskellige nuancer af blå og er ikke nødvendigvis den endelige. Det samme gælder formentlig også for Google-søgebjælken, som har noget skarpere hjørner end vist på flere billeder af telefonerne.

Samsung Galaxy S8
Foto: Sammobile.com

Ikonerne er formentlig dem, du kommer til at se ved lanceringen om lidt over to uger. Her ser Samsung ud til at køre samme taktik som Google og Pixel-telefonerne, hvor alle ikoner placeres i en rund cirkel, som dog stadig har en snert af at være firkantede. I år synes ikonerne også at være udført endnu mere minimalistisk og i et fuldstændigt fladt udtryk uden nogen som helst dybde.

I den samlede oversigt over apps ses også samme søgebjælke i toppen, som Samsung introducerede i opdateringen til Android 7.0 Nouat. Ud over rundere hjørner er der altså ikke meget nyt der.

Læs også: Analytiker: Samsung Galaxy S8 vil sælge dårligere end S7

Og så er der naturligvis også softwareknapperne, som er en helt ny ting i Samsung-sammenhæng. Den sydkoreanske producent har, med undtagelse af Samsung Galaxy Nexus, altid tyet til kapacitive hardwareknapper til at navigere tilbage, åbne hjemmeskærmen og oversigten over åbne apps.

Den nye, aflange skærm med et skærmforhold på 18,5:9 giver plads til softwareknapper, som har et helt nyt design, der aldrig er set på tidligere smartphones. Rækkefølgen dog ud til at være som på de fleste andre Android-smartphones, hvilket vil sige omvendt af hidtidige Samsung-smartphones: Tilbage (venstre side), til hjemmeskærmen (i midten) og oversigt over åbne apps (til højre).