Salget af brugte smartphones tæt på 90 milliarder kroner

Markedet for salg af brugte telefoner vokser massivt for tiden pga. inflation og fokus på bæredygtighed, viser nye tal.

Salget af brugte smartphones tæt på 90 milliarder kroner

Ifølge CCS Insight er lysten til at købe en brugt smartphone steget. Det viser omsætningen fra segmentet, der i 1. kvartal 2023 nåede op på 13,3 milliarder dollars, 89,45 milliarder kroner.

Det er en stigning fra 9,1 milliarder dollars eller 61,2 milliarder kroner i samme periode i 2022. Det svarer til en stigning på cirka 32 procent.

Se også: Køb brugt iPhone

Salget af brugte telefoner stiger mere end salget af nye

Analyseselskabet meddeler, at secondhand-sektoren kan prale af en vækst i salget på 14 procent i forhold til året før, en større vækst end markedet for nye telefoner.

Der er stor efterspørgsel på brugte telefoner, der sælges mærket med “Tilstand som ny”. Samtidig er der flere nye aktører på markedet, og begge disse faktorer, mener analyseselskabet, er drivende for væksten.

Analytiker Kane McKenna mener, at markedet for brugte mobiler “konstant overhaler det tilsvarende marked for nye enheder, da bedre produkter bliver tilgængelige fra førende internationale mærker” med iPhone 12 som den mest efterspurgte smartphone i 1. kvartal.

Se også: Brugt iPhone med 100 procent batteri

Inflation og bæredygtighed

De øgede leveomkostninger i verden har i stor stil påvirket markedet for brugte smartphones, men også en stigende opmærksomhed på bæredygtighed har spillet en stor rolle.

CCS Insight peger dog på, at et problem for markedet er mangel på produkter, idet det er afhængigt af, at folk sælger sine gamle telefoner for at have et lager at sælge ud af.

Især USA ses som et marked, der har udvist “usikker mangel på forsyninger fra andre globale markeder”, som det formuleres. Med andre ord: Markedet for brugte telefoner kan kun vokse, hvis folk får solgt deres gamle telefoner.

Se også: Telefoner med godt kamera