Selv uden Google er Huawei P40 Pro stadig populær

Huaweis nye flagskib, P40 Pro, er på trods af manglen på Googles apps og tjenester umådeligt populær hos Mobilsiden.dks læsere.

Selv uden Google er Huawei P40 Pro stadig populær

Det er kun fire dage siden, at Huawei løftede sløret for en ny serie af mobiltelefoner, som kommer til Danmark uden Googles apps og tjenester. De lander først i butikkerne om én uge, men allerede nu er der stor interesse for topmodellen med det imponerende kamera.

I fredags spurgte Mobilsiden.dk læserne i en afstemning, om de skulle ud at have en Huawei P40 Pro, hvilket der var overraskende mange der stemte ja til.

Læs også: Huawei P40 Pro og P40 – Pris, tilgængelighed og specifikationer

Huawei P40 Pro er fristende

Og det nye flagskib er også utroligt fristende. Her får man en utroligt flot 90 Hz-skærm, lækker hardware, topydelse, lang batteritid og alt hvad en moderne smartphone skal have. Det store hovednummer er dog kameraet. Her er ikke kun masser af megapixels, men også masser af kvalitet.

Der er tale om et firedobbelt kamera, med en hovedsensor på hele 50 megapixels, dertil en 40 megapixel ultra vidvinkel, 12 megapixel telefoto, 3D-dybdesensor samt et 32 megapixel frontkamera, og det er samlet set et af de bedste kameraer i en smartphone. Det er uden tvivl en af de lækreste mobiltelefoner på markedet lige nu.

Men det kommer med forbehold. For Huawei P40 Pro kommer uden Googles apps og tjenester, hvilket for mange kan være en forvirrende udmelding. Kort sagt betyder det, at telefonen ikke kommer med Googles app-butik, Googles egne apps og ikke kan synkroniserer med Googles tjenester. I stedet kommer den med Huaweis egen app-butik, AppGallery, som endnu ikke indeholder mange af de apps, som vi bruger her i Danmark.

På trods af denne udfordring, så er mange interesseret i at købe en Huawei P40 Pro, som koster vejledende 7.999 kroner. Skyldes det at de ikke har brug for apps eller har de opdaget, at det er muligt at benytte tredjeparts app-butikker? Under alle omstændigheder ser de ikke manglen på Google som en forhindring.

Læs også: Test: Huawei P40 Pro – Et stort sats

Ser ikke manglen på Google-apps som en begrænsning

I vores læserafstemning er der samlet set 1768 personer der har stemt, og ud af disse er der 25 procent, som vil købe en Huawei P40 Pro, hvilket svarer til 449 stemmer. Sammen med valgmuligheden “Nej, Jeg holder fast i min nuværende mobil”, så har denne fået flest stemmer.

Til sammenligning, så var der 352 personer, som skulle have en Samsung Galaxy S20 Ultra – en afstemning som fik 2064 stemmer.

Kommentarerne på Mobilsiden.dk og på Mobilsidens.dks facebookside går selvfølgelig på de manglende Google apps og tjenester. Og er man lidt teknisk begavet, så kan man sagtens få enten en tredjeparts app-butik eller få Googles tjenester installeret:

“Det tager maximalt 10 min. at få alle Google services på Huawei p40 serien”

Skriver Allan i en kommentar.

Men så er der spørgsmålet om sikkerhed:

“Installation af tredjeparts produkter på den måde er da den sikre vej til malware.”

Skriver Bjarke.

Afstemningen kan du se her:

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Download apps fra Google Play på Huawei-smartphones med Aurora Store

Huawei P40 Pro lander i butikkerne 6. april

Huawei P40 Pro lander i butikkerne herhjemme fra 6. april, men i et mindre omfang end tidligere. Mange af Huaweis tidligere forhandlere tager nemlig ikke P40-serien ind, eller også i et begrænset omfang. Vi er vant til at se Huaweis nye mobiler hos stort set samtlige teleselskaber og elektronikbutikker, men denne gang er det kun Teleselskabet 3, Elgiganten, Power og Proshop, som har taget serien ind.

Forudbestiller man online, så får man et gratis sæt Freebuds 3 med, som har en værdi på 1.399 kroner.

Læs også: Test af Huawei Freebuds 3

Fortsættelse af sagen

Artiklen krævede en opfølgning. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 26/3/2020 fulgte redaktionen op med sagen om Test: Huawei P40 Pro – Et stort sats – Klik her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..