Snapdragon 888: Så hurtig bliver næste års mobiler

Chipsettet vi kommer til at se i næste års topmodeller er ude. Her kan du se hvor hurtig Snapdragon 888 er - den er både hurtigere og langsommere end den nye Apple A14-chip fra iPhone 12.

Snapdragon 888: Så hurtig bliver næste års mobiler

2020 er snart slut og vi kan godt begynde at se frem til næste års mobiltelefoner – og årets tre første måneder ser meget spændende ud. Her kommer blandt andet de første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-chip, som ud over at nyde på langt forbedret 5G-netværk også har bedre ydelse. Her kan du se hvor hurtig næste års telefoner bliver.

Selvom chipset-tal sjældent er meget interessante, så er disse alligevel et kig værd. De første telefoner med Snapdragon 888 bliver lanceret allerede i næste måned – og de er nemlig nogle af næste års mest ventede. Samsung Galaxy S21-serien, OnePlus 9-serien og Xiaomi Mi 11. I benchmarks kan vi få et indtryk af, hvor hurtig disse næste års topmodeller bliver. Det er desuden oplagt at sammenligne med Apple A14-chipset fra den nye iPhone 12.

Læs også: Snapdragon 888 bliver turbomotoren i næste års topmobiler

Imponerende tal

Og uden at blive alt for nørdet, så ser ydelsen fra Snapdrag0n 888 ganske imponerende ud. Tager vi et kig på nogle af de mest brugte benchmarks, så er Snapdragon 888 16-17 procent hurtigere end sidste års topmodel Snapdragon 865+ i Geekbench CPU-test. Den er også 33-57 procent hurtigere i GFXBench og 25 procent bedre i Antutu.

Hvordan dette kan sammenlignes med Samsungs kommende Exynos-chipset, som vi også vil se i i Galaxy S21 ved vi ikke. Men vi kan i stedet sammenligne med Apples A14, som ofte giver Android-telefonerne udfordringer.

I Geekbench 5 får Snapdragon 888 tæsk af Apples A14 og det samme sker i GFXBench i Aztec Ruins testen. Derudover er Snapdragon 888 dog foran alle andre flagskibstelefoner fra i år. Specielt i AI-benchmarks imponerer den nye chip.

Læs også: Samsung klar med dato for Galaxy S21 Unpacked event

Masser af nyheder i Snapdragon 888

Og hvad kan vi så bruge disse benchmark-tal til? Det er altid interessant at se hvor hurtige de nye mobiltelefoner bliver, men egenlig giver benchmarks egentlig ikke et specielt godt indtryk af mobiltelefoners ydelse længere. Det er også derfor de meget sjældent bliver anvendt i Mobilsidens test af mobiltelefoner. De nye mobile chipsets er så komplicerede, at det benchmarks viser og fortæller er langt fra virkelighedens ydelse.

På den anden side, så føles nuværende chipsets og mobiltelefoner ekstremt hurtige, og egentlig kan det være svært at mærke forskel efterhånden. Så vil vi overhovedet kunne mærke, at der sidder en Snapdragon 888 i Samsung Galaxy S21 og OnePlus 9? Det må tiden vise.

Se også: Test af mobiltelefoner