Sony: Intet vendbart USB Type C-stik i nye smartphones

Sony har ikke tænkt sig at implementere det nye vendbare USB Type C-stik i sine smartphones lige foreløbig.

Sony: Intet vendbart USB Type C-stik i nye smartphones

Du må se langt efter det forholdsvis nye og vendbare USB Type C-stik med langt højere datahastigheder og strømstyrke i kommende Sony-smartphones.

Læs også: Ny USB standard vedtaget

Det fortæller programchef fra Sony Mobiles kontor i Tokyo, Takeshi Nitta, indirekte til avisen Focus Taiwan, som dog stadig undersøger muligheden.

I stedet for at hoppe på vognen med det smarte, nye USB-stik, vil Sony i stedet fokusere på at skære endnu flere millimeter af tykkelsen på sine smartphones, som allerede måler under 7 mm.

Fokus vil derfor være på at gøre kameramoduler og skærmpaneler tyndere, så tykkelsen og vægten kan reduceres. Et USB Type C-stik, som er en anelse større end det meget benyttede Micro-B USB-stik, passer derfor ikke ind i Sonys fremtidsplaner.

LeTV
LeTV One er den første smartphone, der gør brug af det vendbare USB Type C-stik.

Ifølge programchefen har industrien brug for mere tid til at implementere det nye USB-stik. Det er da også kun en lille håndfuld af produkter, der indtil videre gør brug af det vendbare USB-stik. Apples MacBook-ultrabook har en enkelt USB Type C-port siddende, mens en Chromebook-computer fra Google har to af slagsen.

Læs også: Første mobil med det nye vendbare USB Type C-stik lanceret

Den første smartphone med det vendbare stik går under navnet LeTV One, og det er Nokia, der med sin N1-tablet er den første af slagsen i den produktkategori.

I Googles nye Android M-styresystem er der officiel understøttelse for USB Type C, sådan at du blandt andet kan oplade et andet produkt med USB Type C fra din smartphone, fordi teknologien tillader overførsel af data og strøm begge veje.