Sony Xperia XZ3 officiel – Læs vores første indtryk

Sony Xperia XZ3 er netop blevet præsenteret. Læs alt om pris, specifikationer tilgængelighed og vores indtryk af den her.

Sony Xperia XZ3 officiel – Læs vores første indtryk

Sony Mobile har ikke haft det let, men nu vil de prøve at vende skuden med Sony Xperia XZ3. Sony har mere eller mindre kørt med det samme design siden de første Xperia Z modeller, hvilket efterhånden er 5 år siden. 5 år er lang tid i mobilbranchen. 

Sidste år skrev vi en nyhed om, at Sony arbejdede på et helt nyt design. Nu er det nye design her, sammen med Xperia XZ3. Sony Xperia rykker væk fra en forældre firkantet kasse til et mere moderne look, med et 18:9 skærmformat og et buet skærmkant.

Men det er ikke den eneste nyhed, som Sony Xperia XZ3 gemmer på. I artiklen her giver vi dig pris, tilgængelig, specifikationer og ikke mindst vores første indtryk af Xperia XZ3.

Læs også: Sony Xperia XZ2 Premium kommer til Danmark

Sony bliver (endelig) moderne

Med Sony Xperia XZ3 skrotter Sony det gammeldags skærmformat, og kaster sig i stedet over et 18:9 format. Men det er ikke den eneste nyhed mht. skærmen. Skærmen er på 6″ og den er Sonys første OLED skærm. Den er med HDR og i QHD+ opløsning (2.560 x 1440). Skærmen er buet i kanterne og minder designmæssigt meget om Samsung Galaxy S7 eller S8. Sony påstår at de har taget teknologien fra deres dyreste TV og brugt i skærmen på en mobiltelefon. Det lyder lovende.

I forhold til Xperia XZ2 så er XZ3 fladere og tyndere. Rammen på XZ2 er 6mm tyk, hvor rammen på Xperia XZ3 er 3mm:

Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ2 mod Sony Xperia XZ3. Foto: Mobilsiden.dk

Gorilla Glass 5 beskytter findes på både forside og bagside af telefonen, hvor det er klemt sammen om en aluminiumsramme. En løsning vi efterhånden ser på de fleste mobiltelefoner. 

Knapperne på Xperia XZ3 er hvor de plejer at være, og det inkluderer den dedikerede knap til at tage billeder med, samt en underligt placeret fingeraftrykslæser. Den er stadig IP68 certificeret.

Der er stereo højttalere at finde på Xperia XZ3. Sony giver dem fine ord som S-Force og front surround. Om de lyder godt kan du læse længere nede.

Sony Xperia XZ3 kommer i farverne grøn, sølv, sort og pink.

Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3 med den nye OLED skærm med Triluminos og X-Reality. Foto: Mobilsiden.dk

En af de første med Android 9 Pie

Sony Xperia XZ3 kommer med Android 9 Pie, som er den seneste store Android opdatering. En opdatering vi endnu ikke har set i andre nylancerede telefoner. Sony har holdt det rimeligt simpelt, nærmest som stock Android. Men de har dog lavet deres egne små tilpasninger.

Et af deres fokuspunkter er på enhåndsbetjening, hvor de har fået indbygget en AI styret menu, som tilpasser sig til din brug af telefonen. Dobbelttrykker man på siden af telefonen, så dukker et overlay op med apps, som er tilpasset efter hvad du personligt bruger mest. Se det i brug her:

Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3 først med Android 9 Pie?. Foto: Mobilsiden.dk

Kameraet i Xperia XZ3 har samme sensor som i XZ2, men softwaren er blevet forbedret. Selve kamera app’en har også fået nyt design. Sony skyder som de eneste stadig 4K HDR video, og dette fortsætter de med i XZ3. Der er desuden kommet en ny genvej til at tage billeder. Tager man mobilen op ad lommen og holder den horizontalt, så spørger den automatisk om du vil åbne kameraet. 

Derudover er der, ligesom i Samsung Galaxy Note9 og Huawei P20 Pro, AI scenegenkendelse indbygget, som Sony kalder “Predictive Capture”.

Front kameraet er nyt og er på hele 13 megapixel. Det har nu fået en bokeh funktion, så baggrunden bliver sløret.

Sony Xperia XZ3
Ny kamera app til Xperia XZ3. Foto: Mobilsiden.dk

Sony Xperia XZ3 pris og specifikationer

Sony Xperia XZ3 pris og specifikationer  
Skærm 6″ OLED QHD+HDR i 18:9
Processor Snapdragon 845
Batteri 3330 mAh med Quick Charge
RAM / Internt Lager 4GB RAM og 64GB lager
Kamera 19MP Motion Eye, 4K HDR f/1.8. 13MP frontkamera
Software Android 9 Pie med Sonys egen brugerflade
Andet Stereo højttalere med S-Force, IP68, Trådløs opladning, Bluetooth 5.0
Farver Sort, grøn, sølv og pink
Vejledende pris 6.499 kroner
Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3 i pink. Foto: Mobilsiden.dk

Hvornår kommer Sony Xperia XZ3 i butikkerne?

Som nævnt ovenover så bliver den vejledende pris 6.499 kroner. Den vil være blive sat til salg i butikkerne fra den 5. oktober. Forhandlere og deres priser Sony Xperia XZ3 finder du på Mobilpriser.dk.

Vi har endnu ikke fået vores testeksemplar, men det kommer forhåbentlig snart.

Det første indtryk af Sony Xperia XZ3

Vi blev glade da vi så det opdaterede design fra Sony. Det er noget vi længe har ønsket os. Den føles også rigtig lækker. Den minder designmæssigt meget om Galaxy S modellerne med den buede skærm. Det er moderne, stilfuldt og vi er tilfredse med det. Specielt den grønne model ser godt ud.

På bagsiden blev vi dog en anelse skuffede, da vi så en enkelt kameralinse, som endda er genbrug fra forgængeren. Vi havde håbet på kameraet fra Xperia XZ2 Premium. Vi havde desværre ikke mulighed for, at få prøvet kameraet ordentligt.

De fysiske knapper på telefonen føles for bløde, og giver ikke en specielt godt klik. Men forhåbentlig det er bedre på de telefoner der kommer til salg i butikkerne. 

Skærmen imponerede os meget hurtigt og er en klar fremgang fra deres tidligere. Her satte vi den op imod Galaxy Note9, som pt. har det bedste mobile display:

Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3 eller Samsung Galaxy Note9? Skærmen er voldsomt god på begge. Foto: Mobilsiden.dk

Skærmen på Xperia XZ3 virkede umiddelbart til at have en bedre kontrast, men for at bedømme det ordentligt skal vi have mere tid med den. 

Lyden har også fået en ordentligt skub frem. Den spiller næsten lige så højt som Galaxy Note9, som spiller rigtig højt. Lydkvaliteten er svært at konkludere noget på endnu, desværre. Men vi tager det selvfølgelig med i vores endelige test.

Sony Xperia XZ3
Ny mod gammel: Xperia XZ2 mod den nye Xperia XZ3. Foto: Mobilsiden.dk

Kigger vi på specifikationerne så er vi en anelse skuffede. Vi havde håbet på et større batteri og mere RAM. Prisen virker dog rimeligt konkurrencedygtig til 6.499 kroner. 

Vi havde desværre ikke meget tid med Sony Xperia XZ3, men vi fik stadig et ganske fint indtryk af den. Er det Sonys comeback på smartphonemarkedet? Det tvivler vi lidt på. Jo den har fået et nyt design og skærm, men derudover finder vi ikke nogle store revolutioner. Skal Sony vinde brugere, så skal de imponere med nyt, som man ikke kan få andre steder.

Men vi glæder os meget til at teste den. Se frem til en anmeldelse af Xperia XZ3 snarest muligt.

Læs også: Sony: Derfor har vi fjernet jack-porten i Xperia XZ2