Sony Xperia Z3+ i test: Hurtigere, men ikke hurtigst

Sonys nyligt lancerede topmodel, Xperia Z3+, klarer sig fornuftigt i de første hastighedstest, men må stadig se sig slået af et par konkurrenter.

Sony Xperia Z3+ i test: Hurtigere, men ikke hurtigst

Traditionen tro udsættes nye smartphones straks for et væld af hastighedstests, også kaldet benchmarks, for at klarlægge, hvor mange kræfter, der er gemt i mekanikken.

Læs også: Sammenligning: Snapdragon 808 i LG G4 mod konkurrenterne

Med den nye Sony Xperia Z3+, som netop nu kan forudbestilles her i Danmark, er det bestemt heller ikke nogen undtagelse. Hjemmesiden PhoneArena har nemlig sat Xperia Z3+ på prøve i tre forskellige testprogrammer, som giver et tidligt, men allerede tydeligt billede af, hvor mange kræfter, der ligger i topmodellen i forhold til de største konkurrenter Samsung, HTC og LG.

Sony Xperia Z3  benchmark
Sony Xperia Z3+ starter godt ud i den første test fra AnTuTu, men stadig med afstand til HTC og Samsung.

AnTutu

I den måske mest populære testapp, AnTuTu, hvor der blandt andet testes processor, grafikchip og RAM, scorer Xperia Z3+ 50.875 point. Det er lidt over 10.000 point mere end sidste års forgænger og lige et hak bedre end LG’s seneste G4-topmodel.

Læs også: Samsung Galaxy S6 giver HTC One M9 benchmark-tæsk

Til gengæld formår Sony ikke at presse lige så meget ud af Snapdragon 810-processoren indeni som HTC gør i One M9. Den får nemlig 56.896 point. Samsung Galaxy S6 Edge stikker fra alt og alle og hiver hele 69.042 point hjem i denne test.

Sony Xperia Z3  Benchmark
I Metal-testen fra Vellamo går det knap så godt, hvor selv forgængeren klarer sig bedre end Xperia Z3+.

Vellamo Metal

I anden test, Vellamo Metal, ser det ikke helt overbevisende ud for den nye Sony. Blandt feltet på 7 de smartphones klarer den sig dårligst, hvor den får 1.447 point i hus, mens sidste års model får 124 flere.

For begge modeller er der også her langt op til konkurrenterne fra HTC, LG og Samsung, men især til Googles Nexus 6, som næsten får dobbelt så mange point som Z3+.

Sony Xperia Z3  benchmark
Næsten samme billede gentages i Vellamo Browser-testen, hvor Z3+ ligger i bunden og Samsungs smartphone i top.

Vellamo Browser

I den sidste test i samme program tegner der sig det samme billede fra de to foregående tests. HTC og Samsung med Galaxy S6 og S6 Edge i top, mens Z3+ kun får et lidt bedre resultat end sin forgænger. Z3+ får 3.235 point, forgængeren 2.938 og Samsung Galaxy S6 og S6 Edge i top med 5.745 og 5.751 point.

Læs også: OnePlus 2 viser imponerende resultater i hastighedstest

De tre tests viser, at Sony indtil videre ikke formår at få nær så meget kraft ud af processoren som i One M9 fra HTC på trods af, at det er den samme, der sidder i.

På den anden side er det dog mere end rigeligt til at klare alle hverdagens opgaver ligemeget om det er browsing, krævende spil eller streaming. Det er stadig vigtigt at understrege, at alle 7 smartphones, Z3+ inklusiv, ligger i toppen, når det gælder ydelse.