Sony Xperia Z3+: Vores første indtryk [WEB-TV]

Sony giver deres absolutte topmobil, Xperia Z3, en + opdatering. Se med her, hvor mobilsiden.dk ser på nyhederne i Z3+.

Sony Xperia Z3+: Vores første indtryk [WEB-TV]

Sonys flagskib, Xperia Z3, overbeviste mobilsiden.dks redaktion, da den kom ud i efteråret. Sony Z3 bød dengang på en god størrelse, en nydeligt, men samtidig vandtæt konstruktion og en fantastisk driftstid. Som anmelder var jeg solgt og kvitterede med topkarakter.

Det skaber derfor en god portion forventninger, når Sonys efterfølger, Xperia Z3+, lander på mit skrivebord. Kan opdateringen mon hamle op med forgængeren? Og kan den matche forårets yderst kompetente mobilnyheder fra Samsung, LG, Huawei og HTC?

Læs også: Sony Xperia Z3+ er nu officiel i Danmark

Sony Xperia Z3

Specifikationer Sony Xperia Z3+

Mål og vægt: 146,3 x 71,9 x 6,9 mm, 144 gram
Skærm: 5,2” Full HD, 424 PPI
Ydelse: Snapdragon 810 octa-core, 4 x 1,5 GHz + 4 x 2,0 GHz, Adreno 430-grafikchip
Kamera: 20,7 MP, digital billedstabilisering, 4K-video, frontkamera 5 MP
Lager: 32 GB med mulighed for udvidelse med microSD-kort (128 GB)
Batteri: 2.930 mAh ikke-udskifteligt batteri
Netværk: WiFi, 2G, 3G og 4G (Cat. 6 LTE)
Software: Android Lollipop 5.0
Pris: 5.499 kr.

Næsten som to dråber vand

’Find fem fejl’ tænker jeg umiddelbart, når Z3 og Z3+ holdes op mod hinanden. Det er svært at spore hvor Sony har bygget videre på deres fine Z3-design. Men nærstuderer du telefonerne vil du bemærke, at Z3+ byder på et mange subtile forbedringer.

Den er fortsat bygget op som en glassandwich, med et stort 5,2 tommers full HD display, og en aluminiumsramme der løber hele vejen rundt. Z3+ opleves dog som noget mere raffineret, for Sony fjerner denne gang flere forstyrrende designelementer.

Den ene af de vandtætte låger er borte og du kan i stedet stikke micro-USB opladeren ind i bunden. Du slipper derfor for at skulle spidse negle ved hver opladning – tak for det.

Samtidig foretager Sony et par stilfulde ændringer. Du får en mere blank finish frem for en børstet metal og de frontvendte højttalere rokeres nu op langs rammen hvor de næsten bliver usynlige.

Flere hestekræfter

Ser du teknikbladet igennem byder Z3+ på en del nyheder. Processoren opgraderes fra en quad-core på 2,5 GHz, til en Snapdragon 810 der buldrer afsted med 8 kerner og understøtter 64-bit. Frekvensen på 2,0 GHz er lavere, men det opvejes af den nyere arkitektur.

Lagerpladsen får også et løft fra 16 til 32GB, som fortsat kan udvides via micro-SD. Du risikerer derfor ikke at mangle plads med Z3+.

Eneste tilbageskridt er batteriet på 2930 mAh, et lille dyk fra forgængerens 3100 mAh. Men Sony lover her, at den fortsat vil klare 2 dages brug. Hvorvidt den holder stik, må testen vise.

Læs også: Sony Xperia Z3+ i test: Hurtigere, men ikke hurtigst

På kamerafronten er udviklingen moderat. Det er samme 20 megapixel kamera Sony byder på, men ny software med flere modes som eksempelvis ’Gourmet’-indstillingen giver flere muligheder til fotograferne.

Frontkameraet opgraderes fra 2 til 5 megapixel og sensoren rummer nu ’Exmor R’-teknologien, hvilket ifølge Sony vil sikre både skarpere og mindre støjfyldte selfies.

Action-tilbud til de hurtige

Med opgraderingen følger en ny pris på 5.500,- kroner, hvilket placerer Sonys nye stjerne i samme høje luftlag som Samsungs og Apples topmobiler.

Læs også: Sony Xperia Z3: Endelig fuldkommen [TEST]

Er du hurtigt med dankortet og forudbestiller din Z3+ tilbyder Sony et attraktiv pakketilbud til de første købere. Forudbestiller du inden den 25. juni inkluderer Sony nemlig et Sony Actioncam mini med i handlen, til en værdi af 2.000,- kroner.

Sony Xperia Z3+ vil få salgsstart den 26. juni og vil komme i farverne sort, hvid, kobber og aqua green.

Se med herunder hvor mobilsiden.dk unboxer og giver de første indtryk af Sonys seneste flagskibsmobil.