TDC har åbnet for 4G til smartphones

Smartphones på TDCs netværk kan nu få adgang til data via 4G LTE-nettet, dog kun på udvalgte abonnementer.

TDC har åbnet for 4G til smartphones

TDC har som den sidste operatør i Danmark, åbnet for smartphone-adgangen til 4G LTE-delen af deres mobilnetværk i Danmark.

Hidtil har der kun været adgang for mobile bredbånds-enheder.

Den generelle 4G-adgang er blevet aktiveret i forbindelse med lanceringen af en ny portefølje af abonnementer, hvoraf nogle har 4G-adgang mens andre ikke har. Det er således kun kunder, der vil betale 299 kroner og opefter om måneden i abonnement, der har fornøjelse af de højere hastigheder.

 – TDC frygter at 4G må foræres væk

 – ”Vi har ikke haft den store efterspørgsel på 4G, men den er stigende. Hidtil har efterspørgslen ikke være presserede, derfor har vi prioriteret at få gennemtestet og afprøvet teknologien, inden vi er gået ud med disse produkter. Desuden er det under to procent af de telefoner der er i markedet, der understøtter 4G,” fortæller presserådgiver i TDC Rasmus Avnskjold.

 – Danskernes kendskab til 4G er begrænset

TDC anvender 4G LTE på 800 og 2.600 MHz, hvilket udelukker iPhone 5 fra adgangen til 4G, da denne kun understøtter 1.800 MHz.

 – Sådan undgår du dårligt TV-billede på grund af 4G-master

Alle byer over 5.000 indbyggere har 4G-master fra TDC stående.

Læs også:
TDC-kunder får ingen glæde af 4G i iPhone 5

Redaktionen har mere i sagen

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 1/7/2013 fulgte vi op med en artikel omkring Syv TDC Erhvervscentre lukker – Læs videre her. Se også de seneste nyheder om emnet her.