Undersøgelse: Folk skifter til iPhone for bedre brugeroplevelse

En ny undersøgelse konkluderer, at folk skifter fra Android til til iPhone, fordi de ønsker en bedre brugeroplevelse.

Undersøgelse: Folk skifter til iPhone for bedre brugeroplevelse

En undersøgelse lavet af PC Mag, giver os et indblik i, hvorfor folk skifter i mellem de to store mobilplatforme: iOS og Android. I undersøgelsen, som blev afholdt over tre dage, deltog 2.500 personer via Google Survey. 

Ideen med undersøgelsen var, at de ville finde den primære årsag til, at folk skifter fra iOS til Android og den anden vej rundt.

Undersøgelse: Har du en iPhone? Så har du en høj indkomst

18 procent af deltagerne i undersøgelsen skiftede fra Android til iOS, hvor 11 procent skiftede fra iOS til Android. Resultatet af undersøgelsen er dog ganske interessant, da den viser at den primære årsag til, at folk skifter fra Android til iOS er pga. brugeroplevelsen. Her er det hele 47 procent der har valgt denne årsag. Man kan dog også vende den rundt og sige, at folk har gjort det, af samme årsag, fra iOS til Android. Men her er tallet dog kun på 30 procent, skarpt efterfulgt af den ofte lavere pris på Android smartphones.

ios til android skift
47 procent af deltagerne har skiftet fra Android til iOS pga. brugeroplevelsen. Foto: PC Mag

Kigger på videre på de andre parametre, så ligger årsagerne til et skifte, procentvis meget tæt. Skal man hurtigt konkludere på den, så skifter folk fra iOS til Android pga. en bedre brugeroplevelse samt lavere priser. Derimod skifter folk fra Android til iOS primært pga. en bedre brugeroplevelse. En bedre brugeroplevelse er dog subjektivt.

Har du skiftet fra iOS til Android eller den anden vej rundt? Hvorfor? Kommenter gerne herunder.

Læs også: Apple udgiver iOS 12 offentlig beta 4: Her er nyhederne