Vivo X21 UD er første mobil med usynlig fingerscanner

Nu er den usynlige fingeraftrykslæser ikke længere i prototypestadiet. Her er den første mobil med fingerscanner gemt under displayet.

Vivo X21 UD er første mobil med usynlig fingerscanner

OnePlus’ søsterselskab, Vivo, vakte en del opmærksomhed ved både MWC og CES-messen, da de der fremviste de første smartphones med en fingeraftrykslæser gemt under displayet.

Dengang levede prototypen under navnet ’APEX’, men teknologien finder nu vej til et egentligt produkt: smartphone Vivo X21 UD.

Her optager fingeraftrykslæseren ikke nogen plads hverken på fronten eller bagsiden af telefonen, men er i stedet puttet under selve displayet, hvor den kan genkende brugerens fingeraftryk.

Hensigten med den skjulte fingerscanner, er at lade displayet indtage så meget af fronten på mobilen som muligt. En mission der langt hen af vejen er lykkedes, med et 6,28” stort display klemt ind i samme format som typiske 5,5” telefoner.

Displayet går dog ikke hele vejen ud til kanten overalt, i toppen af telefonen er den ofte udskældte ’top-notch’ dog stadigt at finde. Denne gemmer på selfiekameraet, samt de nødvendige frontvendte sensorer.

Se også:  Vivos konceptmobil imponerer: displayet indtager hele fronten

Vivo X21
Vivo X21 UD udnytter pladsen på fronten at telefonen til at levere et 6,3″ stort display. Foto: gsmarena.com

Næsten en topmobil

Vivos nye flagskib matcher dog ikke helt dagens nyeste toptelefoner på papiret. Kræfterne hentes her i Qualcomms Snapdragon 660 octa-core processor, en processor som er i en enkel liga under årets nyeste Snapdragon 845 processor. Løjerne drives frem af et 3.200 mAh stort batteri og Android 8.1 Oreo.

Vivo X21 udkommer i tre varianter, med vekslende grad af udstyr ombord. Modellerne vil variere mellem 4 og 6GB RAM og 64 samt 128GB lagerplads alt efter model. Kameraer på bagsiden er der to af et 12 megapixel modul med et 5 megapixel modul i sidevognen til portrætfunktioner.

De to billigste varianter får ikke efternavnet ’UD’ og kommer med ’Face Wake 2.0’ ansigtsgenkendelse i stedet for den skjulte fingeraftrykslæser. De vil dog fortsat have en fingerscanner med ombord, den er dog af den klassiske slags og er her monteret på bagsiden.

Som med Vivos øvrige telefoner, står mobilen ikke til at få nogen dansk debut foreløbigt. I hjemlandet Kina vil Vivo X21 UD debutere den 28. marts til 3,598 Yuan, svarende til små 3.440 kroner. Billigste pris på X21 bliver 2.898 Yuan (ca. 2770 kr.) for modellen med 64GB lager og 4GB RAM, mens en den opgraderede model uden usynlig fingeraftrykslæser løber op i 3.198 Yuan (ca. 3.060 kr.).

Læs også:  Her er Oppo R15 – eller det, der senere bliver OnePlus 6

Vivo X21
Vivo X21 udkommer også i en billigere variant med fingeraftrykslæser på bagsiden. Foto: vivo.com.cn