vivo X9 Plus kan blive først med fingeraftrykslæser i skærmen

Den længe ventede teknologi med en fingeraftrykslæser indbygget under skærmpanelet kan debutere i den kinesiske smartphone vivo X9 Plus.

vivo X9 Plus kan blive først med fingeraftrykslæser i skærmen

Der tales meget om fingeraftrykslæsere implementeret under skærmen, men vi har endnu til gode at se en smartphone, der kommer med teknologien. Noget kunne dog tyde på, den omsider er ved at være klar i den første smartphone.

En video på det kinesiske sociale medie Weibo delt af analytikeren Pan Jiutang viser nemlig en prototype af den endnu ikke afslørede smartphone X9 Plus fra kinesiske vivo, som er udstyret med netop en fingeraftrykslæser skjult under skærmen.

I den fire sekunder korte video ses det, hvordan det blot kræver et simpelt tryk med tommelfingeren på den nedre del af skærmen, der er lyst op med et fingeraftryk-logo. Straks låses telefonen op som var det på en almindelig fingeraftrykslæser man hvilede fingeren på.

Læs også: Analytiker: Fingeraftrykslæser i næste iPhone skjules under skærmen

Antagelsen om, at vivo X9 Plus får indbygget fingeraftrykslæser i skærmen styrkes af, at den mindre vivo X9, som blev lanceret i november 2016, har en ganske normal home-knap på fronten. På Plus-modellen i videoen er der ikke en sådan knap at finde hverken foran eller bagpå, hvilket altså næsten kun kan betyde, at det foregår som demonstreret i videoen.

Ifølge analytikeren skulle vivo X9 Plus desuden blive lanceret ved en event den 28. juni i forbindelse med Mobile World Congress Shanghai.

Flere producenter arbejder på teknologien

Det er et år siden de første oplysninger om fingeraftrykslæsere indbygget i skærmen begyndte at dukke op. Først meldte LG ud, at man arbejdede på at få teknologien klar til i år. Ved Mobile World Congress i februar måned kunne det kinesiske firma Goodix demonstrere teknologien, og sidenhen har der været forlydender om, at både Apple, Samsung og Xiaomi vil implementere teknologien i år.

Læs også: Rygte: Samsung og Apple udskyder fingeraftrykslæser i skærmen

Ifølge analytikeren skulle vivo ganske vist være først med teknologien, men Apple vil komme til at bringe teknologien ud til masserne, lyder det. Det harmonerer dog ikke helt med det, som den sydkoreanske avis Naver kunne berette om i sidste uge. Her lød det, at både Samsung og Apple har forsøgt sig med teknologien, men at disse planer er blevet udskudt på grund af problemer med sikkerheden og pålideligheden.