Xiaomi får patent på dualkamera under skærmen

Xiaomi får patent på endnu et kameradesign. I sidste uge var sensorerne udenfor skærmen, i denne uge er de gemt bag displayet.

Xiaomi får patent på dualkamera under skærmen

Samsung er for længst gået i gang med at masseproducere kameramoduler, der er specifikt designet til at fungere gennem et display-panel, og selvfølgelig er Samsung ikke eneste producent, der søger i den retning.

Læs også: Xiaomi får patent på nyt frontkamera-design

Faktisk så har Xiaomi arbejdet på teknologien i en rum tid. Første tegn på, at den kinesiske producent arbejder på et in-display-kamera, kom via twitter for nogle måneder siden. Nu har Xiaomi så fået patent på et design med dobbelt-in-dispaly-frontkamera.

Artiklen fortsætter efter galleriet…

Xiaomi in-display
Xiaomi in-display. Foto: tigermobiles.com

Patentet er givet af den kinesiske patentstyrelse den 30. september i år. Det viser meget tydeligt, hvordan Xiaomi har tænkt sig at placere kamerasensorerne.

Med flere producenter, der nu arbejder på teknologien med in-display-kamera, er det måske snart slut med spøjse notch-designs, flip- og pop-up-kameraer. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvornår teknologien faktisk er klar til at blive implementeret for alvor. Som det ser ud nu, mangler man stadig at løse det problem, der hedder, at billedet bliver en smule sløret af den foranliggende skærm.

Under alle omstændigheder vil teknologien nok komme til budget- og mellemklassen først, før producenterne tør implementere den i de dyrere flagskibsmodeller.

Fortsættelse af sagen

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden fortsatte historien. Allerede d. 14/10/2019 bragte vi nyt i sagen med en artikel omkring temaet Xiaomi får patent på nyt frontkamera-design – Følg den videre histore her. Seneste nyheder om Xiaomi findes her..