Xiaomi med to nye mobiler: Mi 5s og Mi 5s Plus

Det fremadstormende kinesiske mærke Xiaomi er kendt for at udsende slagkraftige mobiler til meget fordelagtige priser. Mi 5S og Mi 5S Plus gentager historien.

Xiaomi med to nye mobiler: Mi 5s og Mi 5s Plus

Vi skal i den grad ikke snydes for kinesiske mobilnyheder i dette efterår. Tidligere i dag kunne vi fortælle om lækkede billeder af den kommende Mate 9 fra Huawei, men allerede nu er der nyt fra en anden stor producent fra Kina – Xiaomi er klar med to nye mobiler.

Xiaomi har ved et større lanceringsevent netop præsenteret deres nyeste telefoner Xiaomi Mi 5S og 5S Plus, der ankommer som efterfølgere til den godt halvt år gamle Xiaomi Mi 5.

De nye udgaver kommer med en lang række topfunktioner og formår samtidigt, som det er tilfældet med mange af de kinesiske mobiler, at samle det hele i en utrolig budgetvenlig pakke.

Læs også: Xiaomi lancerer ny stærk budgetmobil – Xiaomi Redmi Pro

Xiaomi 5S Plus
Foto: Xiaomi.com

Xiaomi Mi 5S

Lad os først tage et kig på Mi 5S. Udseendemæssigt ligner den sin forgænger, men frem for en glasbagside er telefonen nu udgjort i metal bagtil. Derudover er der blevet tilføjet en fingerscanner, samt et trykfølsomt display til modellen med 4GB RAM.

Dette display lyder på den lidt skæve størrelse 5,15 tommer og er i en 1080p opløsning. Inde i maskinrummet findes den nye Snapdragon 821 chip, et 3.200mAh stort batteri, samt enten 3GB RAM og 64 GB hukommelse eller 4 GB RAM og hele 128 GB lagerplads.

Se også: Xiaomi: 70 millioner telefoner solgt i 2015

Kameraet er på 12MP, og er den såkaldte IMX378-sensor fra Sony, som også bruges i bl.a. de nyeste Nexus-mobiler, samt HTC 10. Selfie-fangeren på fronten lyder på 4 MP og skulle angiveligt være overført direkte fra den tidligere Mi 5 .

Yderligere får Xiaomi Mi 5S lov at beholde USB Type-C-indgangen, Quick Charge 3.0 og ikke mindst et dual-sim slot.

Læs: HTC 10 sælger katastrofalt dårligt i Kina

Xiaomi 5S
Foto: Xiaomi.com

Xiaomi Mi 5S Plus

Den større udgave af de nye mobiler hedder Xiaomi 5S Plus (og ja vi kommer ikke udenom, at navngivningen lyder bekendt). Denne store udgave ligner på mange måder den mindre 5S, når man kigger på designet, dog er fingerscanneren i stedet flyttet om på bagsiden og i stedet for én kamerasensor, er det her to at finde .

Der er altså tale om et dual-kamera på 5S Plus, hvor hver sensor er på 13 MP og bygger på samme teknologi, som vi bl.a. har set på Huaweis P9 og Honor 8.

Størrelsen lyder på 5,5 tommer og er ligeledes med en opløsning på 1080p. Derudover er denne store udgave også udstyret med Snapdragon 821, 64 eller 128GB hukommelse, USB Type-C, Dual-sim understøttelse, samme Quick Charge 3.0 samt det samme 4 MP frontkamera.

Batteriet er til gengæld en del større på Mi 5S Plus, og i den bare 7,95 mm tykke telefon har de formået at få plads til et batteri på hele 3.800 mAh.

Derudover er basismodellen med de 64GB hukommelse med 4 GB RAM, mens udgaven med den dobbelte lagerplads er blevet tildelt massive 6 GB RAM.

Se denne: Kinesiske producenter erobrer mobilmarkedet

Xiaomi 5S Plus
Foto: Xiaomi.com

Pris og tilgængelighed

Om eller hvornår de nye mobiler fra Xiaomi kommer til vores marked, ja det er ikke helt til at sige, men i kinesiske Yuan, som er godt det samme som danske kroner, lyder de forskellige modellers priser således:

  • Mi 5S (3GB/64GB): 1.999 yuan
  • Mi 5S (4GB/128GB): 2.299 yuan
  • Mi 5S (4GB/64GB): 2.299 yuan
  • Mi 5S (6GB/128GB): 2.599 yuan

Altså er der tale om nogle utrolig favorable priser, og umiddelbart noget som kunne være rigtig interessant at få fingrene i. Modellerne findes i de fire farver guld, sølv, grå og rosenguld, og salget vil finde sted i Kina fra i morgen.

Tjek også:  Lækkede pressefotos: Her er Huawei Mate 9

Du kan læse mere om de to nye mobiler på Xiaomis side for Mi 5S og Mi 5S Plus.