ZTE lancerer foldbar smartphone med to skærme

Den kinesiske producent ZTE har lanceret Axon M, som er første bud på, hvordan en foldbar smartphone kan se ud.

ZTE lancerer foldbar smartphone med to skærme

En af de kommende års store trends ventes at blive foldbare smartphones, som du bogstaveligt talt kan folde og bøje – til en vis grad. De foldbare smartphones har indtil videre kun været vist som prototyper og været på tale som rygter, men nu ser vi det første nyere bud på en foldbar smartphone.

Det er den kinesiske producent ZTE, der har lanceret modellen Axon M i samarbejde med USA’s andet største teleselskab at&t. I en pressemeddelelse oplyser ZTE dog også, at telefonen kommer i handlen Europa, Kina og Japan på et senere tidspunkt.

Læs også: Rygte: Apple arbejder på foldbar iPhone sammen med LG

Som ZTE også selv forklarer, er ”ZTE Axon M begyndelsen på en betydelig udvikling af smartphonens evner.” I dette tidlige bud på en foldbar smartphone er det derfor også begrænset, hvor foldbar den egentlig er. Axon M kan måske mere karakteriseres som en moderne klaptelefon, da der ikke har hverken en foldbar skærm eller foldbare komponenter.

ZTE Axon M
Foto: ZTE

To skærme på 5,2″ – eller én på 6,75″

ZTE Axon M består af to Full HD-skærme på 5,2”. Den ene skærm er placeret fuldstændig som en normal smartphoneskærm, mens den anden er monteret på hængsler i højre side, som kan vippes 180 grader. Tanken er altså, at den anden skærm kan foldes ud, så de to skærme ligger side om side og giver en samlet skærmplads på 6,75”. Forestil dig en Nintendo 3DS – så har du nogenlunde formfaktoren i nye Axon M.

Der er dog sket meget siden Nintendo 3DS kom ud, så ZTE har fundet på flere smarte tilstande, man kan bruge den nye foldbare smartphone med dobbelt skærm. Først er der Dual Mode, som lader dig vise indhold adskilt fra hinanden på de to skærme. Det kan være en film på den ene skærm og en anden app på den anden skærm. Med Extended Mode kan du flette de to skærme sammen og se skærmene side om side, som giver de førnævnte 6,75” skærm i alt.

Læs også: Samsungs foldbare ’Galaxy X’ dukker igen op

En tredje tilstand kaldet Mirror Mode lader dig spejle den primære skærms indhold over på den anden skærm, så du eksempelvis kan vise en person på den anden side af dig, hvad du ser på din skærm – hvis det nogensinde skulle blive nødvendigt. Den fjerde og sidste tilstand, Traditional Mode, lader dig bruge telefonen som en ganske normal smartphone, hvor kun den normale skærm er tændt.

Ud over de to specielle skærme byder Axon M på en Snapdragon 821-processor, 4 GB RAM, 64 GB lagerplads og et batteri med en kapacitet på 3.180 mAh.

ZTE Axon M kan købes via teleselskabet at&t allerede fra næste måned, og på et senere tidspunkt vil den altså være at finde i andre lande. Den vejledende pris på mobilen er dog endnu ukendt.

Samsung

Samsung og Apple på vej med foldbare smartphones

I løbet af næste år ventes Samsung at løfte sløret for sin foldbare smartphone, Galaxy X, som skulle gemme på rigtige foldbare egenskaber, hvor der udnyttes de bøjelige egenskaber fra OLED-skærmen og nye, bøjelige printplader.

Også Apple ventes at lancere en bøjelig iPhone, men denne ventes dog først at være klar i 2020, lyder rygter.