Apple Music får flere nye brugere end Spotify

Apple Music får nye kunder i langt højere fart end Spotify, hele 2,6 gange hurtigere går det. Det skyldes bedre integration og rigere brugere.

Apple Music får flere nye brugere end Spotify

Spotify er stadig den største aktør, når det gælder musikstreaming, men det lader til, at de skal til at stramme sig lidt an. Ifølge oplysninger fra Loup Ventures har Apple Music nemlig betydeligt større succes med at få abonnenter end Spotify.

Apple Music haler ind på Spotify

Ifølge Loup Ventures får Apple Music kunder i en hastighed, der er 2,5 gange højere end Spotify. Apple lykkes altså med at overbevise folk om at tegne abonnement på deres musiktjeneste i lagt højere tempo end Spotify.

Undersøgelsen bag oplysningerne viser, at Apple i juni 2020 havde en vækst på 10 procent i forhold til kvartalet før, men Spotifys vækst kun var 6 procent.

Se også: Mobilabonnement med musik

Bedre integration og rigere brugere

Det kan have at gøre med, at Spotify allerede er så store, at deres vækst helt naturligt bliver mindre, men Loup Ventures Gene Munster har en anden forklaring:

”Vi tror, at denne hurtigere omsætning skyldes, at kunderne sætter pris på en integreret oplevelse, som Apples ejerskab af iOS giver. Derudover har iOS-kunder en bedre indkomst en den gennemsnitlige Android-bruger, hvilket også spiller ind på stigningen i betalte abonnement.”

Se også: Hvor meget data bruger streaming-tjenester?

Spotify dog stadig klart størst

Apple Music er stadig ganske langt fra at kunne match Spotify, når det gælder antal betalte abonnementer. Apple Music har 82 millioner, mens Spotify ligger på 138 millioner abonnenter. Spotify har også en gratis løsning, så generelt ligger deres antal kunder langt højere.

Spotify gik i luften tilbage  2008, mens Apple Music gik i luften i 2015.

Se også: Nyheder om musikstreaming