Spotify bruger AI til at kopiere podcasteres stemme til andre sprog

Mange podcastere kunne sikkert godt tænke sig at komme bredere nu - nu forsøger Spotify sig med AI til at kopiere værternes stemmer til andre sprog.

Spotify bruger AI til at kopiere podcasteres stemme til andre sprog

Spotify er en af utallige virksomheder, der arbejder med AI og de har annonceret en ny funktion baseret på kunstig intelligens.

Den kan oversætte podcasts til andre sprog ved hjælp af værtens egen stemme.

Se også: Bedste apps til podcast

Bruger OpenAI til at kopiere stemmer til spansk, tysk og fransk

Spotify fortæller, at funktionen benytter OpenAI’s teknologi til stemmegenerering, der også netop er blevet lanceret. Teknologien kan ifølge OpenAI’s pressemeddelelse skabe “realistiske syntetiske stemmer” af blot et par sekunders tale.

Spotify fortæller, at teknologien skal hjælpe med at gøre lytteoplevelsen af podcasts mere autentisk og naturlig ved at beholde podcasterens særlige stemme- og talekarakteristika.

Spotify har arbejdet sammen med en række podcastværter til projektet med udgangspunkt i gamle og kommende afsnit.

Afsnittene er blevet oversat til spansk, fransk og tysk, og de bliver tilgængelige for både abonnenter og dem, der bruger Spotify gratis, og det allerede inden for de nærmeste dage.

En talsperson har fortalt, at disse sprog er blandt se mest populære hos dem, der lytter til podcasts på Spotify.

Spotify har valgt at fokusere på spansk som et pilotprojekt for funktionen, derefter kommer tysk og fransk inden længe.

Se også: Hvilke muligheder er der med AI?

Kan komme til alle podcastere

Spotify har ikke sagt noget om, hvad den nye funktion har kostet. En talsperson har tilføjet, at Spotify udforsker mulighederne for at kunne tilbyde denne nye service, som de kalder den, over for flere podcastere verden over.

De arbejder for eksempel allerede med komiker Trevor Noahs kommende podcast. “Dette er bare begyndelsen”, skriver Spotify i sin pressemeddelelse.

Se også: Få gratis podcast i dit abonnement