Lav unikke Spotify-playlister med ny AI-assistent

Har du en helt særligt playliste, som du godt kunne tænke dig i Spotify? Spotify tester en ny AI-chatbot, der kan skabe netop sådan en til dig.

Lav unikke Spotify-playlister med ny AI-assistent

Spotify er den mest populære app til at streame musik. Ikke alene er tjenesten tilgængelig på stort set alle relevante platforme. Funktioner som Spotify Connect, Discover Weekly og Spotify Wrapped gør også appen til en favorit hos mange.

I et forsøg på at forblive den førende musiktjeneste kaster Spotify sig nu over playlister skabt af kunstig intelligens.

Læs også: Apple står over for kæmpebøde og forbud i strid med Spotify

Skab en playliste til enhver stemning på få sekunder

En TikTok-bruger med brugernavnet robdad har for nylig ved et tilfælde opdaget en helt ny funktion i Spotify-appen til Android.

De fleste brugere vil kun se to funktioner (Playliste og Blend), når man klikker på “+”-ikonet i fanen “Dit bibliotek”. Men TikTok-brugeren er altså en af få heldige, som har fået tidlig adgang til den nye AI-funktion kaldet “AI Playlist”.

Hans video, som har fået mere end en halv million synes godt om-tilkendegivelser, viser, hvordan funktionen til at lave AI-genererede playlister virker. Som nævnt før finder man funktionen via fanen “Mit bibliotek. Ved et tryk på “AI Playlist” åbner en AI-chatbot, hvor man kan bede chatbotten om at skabe en hvilken som helst spilleliste. Spotify viser forslag til prompts såsom:

  • Bliv fokuseret på arbejdet med instrumental electronica
  • Fyld stilheden med baggrundsmusik fra en café
  • Bliv opkvikket med sjove, upbeat og positive sange
  • Udforsk en nichegenre som Witch House

Man kan også formulere sin helt egen prompt. TikTok-brugeren klikker på sidste forslag, og efter blot få sekunder oprettes der en AI-playliste baseret på promptens indhold. Man kan derefter selv tilpasse playlisten ved at fjerne sange, som man ikke kan lide.

Læs også: Hemmelig særaftale afsløret: Spotify betaler ingen gebyrer til Google

Spotify: Indtil videre kun en test

En talsperson fra Spotify har over for TechCrunch bekræftet, at selskabet er i gang med at teste funktionen med AI-baserede playlister.

”Vi gennemfører regelmæssigt en række test. Nogle af disse test ender med at bane vejen for vores bredere erfaring, og andre tjener kun som en vigtig læring. Vi har ikke yderligere at dele på nuværende tidspunkt,” oplyser talspersonen.

Der er altså ikke en endelig plan for, hvornår AI-playlister kommer ud til alle Spotify-brugere. I første omgang skal streamingtjenesten formentlig indsamle data om, hvordan brugerne tager imod funktionen. Funktionen er i første omgang også kun tilgængelig på engelsk.

Det er ikke første gang, at Spotify arbejder med AI. I februar introducerede Spotify funktionen Spotify AI DJ, der præsenterer musik, som appen tror, at man kan lide baseret på det, som man tidligere har lyttet til. Med den nye AI-funktion udvides mulighederne til at skabe en playliste til enhver stemning, hvilket vil være en kærkommen funktion for dem, som ikke ønsker at oprette en playliste manuelt.

Læs også: Stor fyringsrunde: Spotify fyrer 17 procent af alle ansatte