Sonos klar med ny app og styresystem til juni

Sonos er i fuld gang med udviklingen en helt ny app og styresystem. Den nye platform at nødvendig for at kunne understørre hi-res lyd og nye funktioner.

Sonos klar med ny app og styresystem til juni

Sonos S2 bliver navnet på det kommende styresystem, som skal spille sammen med en helt ny app. Den nye platform kommer med længe ventede funktioner, nyt app-design og vil understøtte mange nyere produkter fra producenten. Det bliver frigivet til juni.

Der er ikke voldsomt mange informationer om det kommende system endnu, men her er hvad vi ved samt hvad vi håber på.

Læs også: Test: Sonos Move

Sonos med High Resolution Audio og Dolby Atmos

Ifølge Sonos vil det nye system tilføje muligheden for hi-res lyd, altså High Resolution Audio, hvor den bedste kvalitet tilgængelig nu er lossless. Derudover kunne der muligvis komme understøttelse for Dolby Atmos til Playbar, Playbase og Beam, men det er ikke meldt ud officielt endnu.

Det nye system har fået navnet Sonos S2, hvor det gamle vil blive omdøbt til Sonos S1. Det understøttes af en lang række Sonos-produkter. Her er et overblik:

Sonos S2 mod S1
Her er et overblik over de produkter der kan opdateres til Sonos S2-platformen.

Som det fremgår af ovenstående billede, så er det få produkter, som ikke vil kunne opdateres til Sonos S2, og de vil derfor blive på Sonos S1.

Bedre brugervenlig med Sonos S2

Ud over hi-res lyd og måske Dolby Atmos, så tilbyder den nye platform forbedringer af brugervenligheden og vil give flere muligheder for opsætning af rum og grupper. Der vil stadig være support for Amazon Alexa og Google Assistent, men Sonos arbejder muligvis på deres helt egen assistent.

Læs også: Byt dit gamle Sonos og spar 30 procent på nyt

Her er et preview at den kommende Sonos S2-app:

Sonos S2
Sonos S2

Nye produkter kommer med Sonos S2

Sonos har meldt ud, at alle nye produkter, frigivet efter maj, vil blive udstyret med Sonos S2-platformen som standard. Ulempen med det nye system er, at S1- og S2-platformene ikke kan fungerer sammen. Har man et mix af gamle og nye Sonos-produkter, så bliver dette et problem til juni.

Læs også: Sonos får nu konkurrence fra Denon