TikTok kan være på vej med musiktjeneste

Moderselskabet ByteDance har tidligere i år ansøgt om et TikTok Music-trademark, hvilket indikerer en musiktjeneste.

TikTok kan være på vej med musiktjeneste

TikTok har gjort, at brugerne har opdaget både nutidige og ældre musikartister, og nu kan det være, at giganten er på vej med en egen streamingtjeneste med musik.

Moderselskabet ByteDance har ifølge Insider ansøgt om trademarket TikTok Music ved det amerikanske Patent and Trademark Office.

TikTok Music

Tjenesten skal give brugerne mulighed for at købe, afspille, dele, downloade musik, sange, album, se tekster, live streame lyd og video, redigere og uploade fotografier som cover til afspilningslister samt kommentere musik, sange og album., lyder det i ansøgningen.

Ansøgningen om trademarket blev først sendt ind i Australien og derefter i USA 9. maj.

Se også: Mobilabonnement med musik

Vil TikTok få succes med en musiktjeneste?

TikTok er blevet en ekstremt populær tjeneste, men kan de lykkedes på et marked, hvor man finder konkurrenter som Spotify og andre store musiktjenester? Det er mobileksperten Daniel Søgaard Hald slet ikke i tvivl om:

“Vi har netop set hvordan TikTok stormer frem som tjeneste og ikke mindst i popularitet for influencer-marketing. Gør ByteDance det rigtigt med TikTok Music er det ikke svært at forestille sig, at den hurtigt vil opnå en enorm succes,” siger han.

Har allerede musiktjeneste i et par lande

ByteDance har allerede en musikstreamingtjeneste med navnet Resso, men den er kun tilgængelig i Indien, Brasilien og Indonesien. Appen har nogle af de funktioner, der nævnes i trademarkansøgningen, som spillelister, deling af sange og interaktion i communities.

Derudover sender TikTok brugerne i Brasilien videre til hele sangen i Resso, skriver Insider.

Det er uvist, om en ny tjeneste skal baseres på Resso. Selskabet har nævnt andre muligheder for tjenesten, som at man skal kunne live streame lyd og video, interaktive medieprogrammer inden for underholdning, mode, sport og aktuelle begivenheder.

Se også: Bedste telefoner til musik