Nokia 6230i – en opgraderet fornøjelse (produkttest)

Nokia 6230i, som er efterfølgeren til 6230, blev lanceret på CeBit 2005 og har ramt de danske butikker. Der er ingen tvivl om, at i’et skal tages alvorligt.

Nokia 6230i – en opgraderet fornøjelse (produkttest)

Et klassisk design

Den smalle telefon er enkel og elegant med lige linjer og et flot stålfinish, som gør den stilet at se på. Samtidig slår det mig, at alle mennesker vil kunne have glæde af 6230i. Den er hverken for speciel eller for kedelig. Designmæssigt vil jeg nærmere karakterisere den som klassisk men med et flot finish, som absolut ikke skal undervurderes.

For mig virker mobiltelefonens størrelse ideel med et mål på 103 x 44 mm og en vægt på 99 gram. Nokia 6230i har således en god buksestørrelse. Mændene kan nemt skjule den i bukselommen uden at virke for begejstrede, og kvinderne kan uden problemer finde plads til mobiltelefonen i håndtaskens dyb.

Brugervenlighed upåklagelig – som altid

Da jeg åbner æsken, hvorpå der står 6230i, er jeg mest spændt på, om telefonen har fået et bedre joystick, end forgængeren 6230. På den gamle model kunne det godt drille lidt, så det især var svært at ramme den midterste tast. Derfor bliver jeg glædeligt overrasket, da jeg ser den nye 6230i. Her er femvejsjoysticket meget bedre. En lille forhøjet knap i midten af joysticket har afhjulpet problemerne fra den tidligere model.

Også displayet er forbedret. Opløsningen har fået et hak i den rigtige retning i forhold til forgængeren. Du kan nu med den største fornøjelse nyde multimediaindhold og baggrundsgrafik på et lækkert display med 208×208 pixels i opløsning.

Som altid er Nokia-menuen upåklagelig. Dette er en vigtig faktor i dagens mobiltelefoner, som er spækket med nye features. Med den enkle menustruktur, som findes i 6230i, bliver det nemt og overskueligt at sætte sig ind i telefonens mange muligheder.

Funktioner i særklasse

Nokia 6230i er spækket med de nyeste features. Mobiltelefonen er udstyret med et 1.3 megapixel kamera med 3 x digital zoom. Og ved hjælp af hukommelsen på det inkluderede MMC kort ( 32 MB) er der tilmed mulighed for at optage videoklip i op til en time.

Nokia har til min store glæde bibeholdt musikafspilleren, som selvfølgelig understøtter de gængse musikformater som for eksempel MP3, M4A og AAC. Jeg kan med et snuptag konvertere mine favoritnumre fra CD-samlingen via PC’en og loade dem op på mobilen via bluetooth-teknologien, som Nokia 6230i understøtter.

Herudover er der en indbygget FM radio med Visual Radio, der giver mulighed for både at se og høre radio på samme tid. Ideen med Visual Radio er, at brugeren fodres med informationer om for eksempel hvilken kunstner der netop spiller.

Nokia 6230i indeholder også funktionen Push to talk. Ved denne funktionen kan man komme i kontakt med en eller flere personer. Dette foregår på samme måde som når man bruger en walkie-talkie.

Konklusion

Helt overordnet vil jeg sige, at Nokia 6230i er en del bedre end sin forgænger – Nokia 6230. Den er simpelthen blevet opgraderet, hvilket i’et indikerer. Nokia har endnu engang begået en sællert med denne lille klassiske Nokia 6230i.

Jeg har således intet alvorligt at udsætte på Nokia 6230i. Det har været en sand fornøjelse at teste den. Derfor skal det være mig en fornøjelse at belønne den med 5½ stjerne. Skulle den nå op på de magiske seks stjerner, måtte femvejsjoysticket godt være en lille smule større, så også store og klodsede fingre kunne ramme rigtigt hver gang!

Flere nyheder om temaet

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. Allerede d. 24/2/2005 kørte vi en opfølgning med en sag med fokus på Fremtid: Mobilen erstatter kreditkort og billetterKlik her og læs den fulde artikel.. Læs også seneste nyt om emnet her..