Norlys kan smide bombe i hovedet på TDC

Norlys er i gang med at finde en medejer til selskabets fiberforretning - lykkedes det, svarer det til en krigserklæring mod TDC.

Norlys kan smide bombe i hovedet på TDC

Energiselskabet Norlys leder lige nu efter en investor og medejer til sin fiberforretning og lykkedes det, så er Norlys ved at blive en alvorlig trussel for TDC.

Norlys kigger på en medejer til fiberforretningen

Det er Børsen, der har fået fat i fortrolige oplysninger om Norlys’ planer for fremtiden. Norlys’ direktør, Ulf Lund bekræfter, at de er i gang med at finde det, de kalder for “en minoritetsejer” til selskabets fibernet, men at det er så tidligt i processen, at de ikke ønsker at kommentere yderligere på det.

Udfordringen ved at finde en medejer er, at Norlys er andelsejet med 690 medlemmer. En medejer, der pludselig får en stor andel af fiberforretningen, skal i hvert fald først godkendes af de andre medlemmer. Desuden kan Norlys ikke bare sælge kritisk infrastruktur til en hvilken som helst aktør – der kan hurtigt gå storpolitik i den.

Norlys’ fibernet benyttes i dag af cirka 700.000 husstande og målet er, at runde 1 million husstande i 2023 og er i dag landets største udbyder af fiberinternet.

Se også: Billig bredbånd

Krigserklæring mod TDC

Børsen skriver, at en kapitalstærk medejer i Norlys’ fiberforretning i praksis vil svare til en krigserklæring mod TDC, der også satser voldsomt på fiberbredbånd.

Det har i øvrigt også været rygtet siden 2020, at Norlys overvejer opkøb af et af de danske teleselskaber med eget netværk og det skulle gælde alle fire, det vil sige Telia, Telenor, TDC eller 3.

Se også: Nyheder om bredbånd