Nu holder din Tesla øje med dig under kørsel

Fremover bliver kameraet bakspejlet i Teslas biler brugt til at overvåge føreren, når autopiloten aktiveres. Førerovervågning skal sørge for, at føreren af bilen er opmærksom.

Nu holder din Tesla øje med dig under kørsel

Elon Musk har længe afvist, at de vil benytte kameraer til førerovervågning, men det bliver der nu lavet om på. Fremover vil det lille kamera, gemt i bakspejlet, blive brugt til at overvåge føreren af bilen, når autopiloten aktiveres.

Tilsynsmyndigheder og sikkerhedseksperter har i flere år tigget Tesla om, at tilføje en bedre førerovervågning til sine biler, som er udstyret med autopilot. Og det bliver der nu gjort noget ved. Og det skal hertil også nævnes, at der har været flere uheld, hvor man mener autopiloten har været aktiveret. Dette afviser Tesla dog stadig.

Læs også: Selvkørende Tesla med ingen i førersædet? Det er let

Kameraet skal tjekke føreren opmærksomhed

Det lille kamera i bakspejlet har ikke til formål at se hvad føreren laver, men sørge for han/hun er opmærksom på vejen. Kameradata forlader ikke bilen, fortæller Tesla. Registrerer kameraet at føreren er uopmærksom, som advares der med eskalerende visuelle og hørbare advarsler. Det vil virke i sammenspil med den nuværende momentsensorer i bilens rat.

Indtil videre gælder dette Model 3 og  Model Y. Model S og Model X-køretøjer, der er fremstillet før 2021, har ikke et kabinekamera.

Her er beskrivelsen Tesla-ejere får efter en opdatering til bilen:

“Kabinkameraet over dit bakspejl kan nu registrere og advare om førerens uopmærksomhed, mens Autopilot er tilkoblet. Kameradata forlader ikke selve bilen, hvilket betyder, at systemet ikke kan gemme eller overføre information, medmindre datadeling er aktiveret.”

Læs også: Tesla lancerer 2021-modeller af Model S og Model X – se priser

Findes allerede hos andre producenter

Ideen med at benytte et kamera i kabinen til at registrere føreren opmærksomhed er ikke ny. Faktisk benyttes dette allerede i modeller fra Ford og GM. General Motors og Ford sælger i øjeblikket biler med kamerabaserede øjesporingssystemer, der er beregnet til at sikre, at chauffører er opmærksomme, når de bruger håndfri kørselsfunktioner.

Læs også: Mange ejere af elbiler skifter tilbage til benzinbiler

Historien forstsætter

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 3/5/2021 fulgte vi op med historien Første indtryk af den imponerende brugerflade i Tesla Cybertruck – Du læser den her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Tesla” finder du her..