Ny iPad Air 2020 minder om iPad Pro og får USB-C

Apple har netop lanceret en ny iPad Air med et design som minder om iPad Pro. Her er både USB-C og helt ny Touch ID-fingeraftrykslæser.

Ny iPad Air 2020 minder om iPad Pro og får USB-C

Apple har i dag løftet sløret for en helt ny iPad Air, som får både nyt design, bedre ydelse, USB-C samt en helt ny Touch ID-fingeraftrykslæser indbygget i powerknappen.

Den nye iPad Air har et nyt tyndt og let design, som minder rigtig meget om den nuværende iPad Pro. Den har en 10,9 tommer Liquid Retina-skærm, som nu fylder meget mere af fronten end tidligere. Det betyder derfor, at Apple ikke har fået plads til den traditionelle Touch ID-fingeraftrykslæser, hvorfor den nu er indbygget direkte i powerknappen i toppen af tabletten.

Læs også: Apple lancerer Watch Series 6 og et billigere Watch SE

iPad Air 2020 får flere kræfter

iPad Air får med A14 Bionic en betydeligt stærkere motor, som kan håndtere selv de mest krævende apps og gør det endnu nemmere for brugerne at redigere 4K-videoer. Ydelsen er forbedret med op til 40 procent.

iPad Air har nu en USB-C port til op til 5 Gbps-dataoverførsel, hvilket er 10 gange hurtigere, 2 til tilslutning til kameraer, harddiske og eksterne skærme på op til 4K.

iPad Air er kompatibel med Magic Keyboard og dets svævende design og indbyggede pegefelt, Smart Keyboard Folio og nye Smart Folio-covers samt Apple Pencil, som fastgøres magnetisk på siden, så den er nem at parre, oplade og opbevare.

Læs også: Apple One samler streaming og spil i samme abonnement

Se også: Hvor er det billigt at reparere iPad Air 2020

Pris og tilgængelighed for iPad Air 2020

Den nye iPad Air 2020 kan bestilles fra næste uge. Wi-Fi-modeller af iPad Air kan fås med en startpris på 4.999 kroner og Wi-Fi + 4G fra 6.099 kroner. Den nye iPad Air med 64 GB- og 256 GB-konfigurationer fås i fem flotte finisher, herunder sølv, space grey, rosaguld, grøn og himmelblå. De lander i butikkerne i løbet af oktober.

Se også: Sammenlign priser på iPad

iPad Air 2020
iPad Air 2020

 

Det sidste nye i fortællingen

Næste historie om emnet er også interessant. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. Allerede d. 3/9/2020 kørte vi en opfølgning med et indlæg omkring Rygte: Apple Watch Series 6 og iPad Air 4 lanceres 8. september – Læs fortsættelsen her. Se også seneste nyt om tematikken her..