OnePlus introducerer serien Nord: Premium-smartphones til lave priser

OnePlus præsenterer i dag en ny serie af premium-smartphones til lave priser. Første telefon i serien er lige om hjørnet.

OnePlus introducerer serien Nord: Premium-smartphones til lave priser

Den kinesiske producent OnePlus bekræfter i dag introduktionen af en ny produktlinje: OnePlus Nord.

OnePlus Nord er en serie, der består af premium-smartphones til lave priser – altså ikke meget anderledes end den prisvenlige telefon OnePlus X, som producenten forsøgte sig med tilbage i 2015.

Men nu er OnePlus altså klar med en noget større satsning og en mere langsigtet strategi for at imødekommende et stigende antal brugere, der efterspørger en god smartphone, som ikke behøver at koste 7.000-10.000 kroner.

Læs også: OnePlus gør klar til at lancere billigere telefon-serie

Den nye produktlinje er ifølge OnePlus inspireret af skandinavisk design, men det formodede design har mange ligheder med sydkoreanske Samsung Galaxy A51.

Inspireret af skandinavisk design – eller sydkoreansk?

Ifølge OnePlus er OnePlus Nord-produktlinjen inspireret af skandinavisk design. Kigger man på de renderinger af en prototype på en prisvenlig OnePlus-mobil, som Twitter-tipsteren OnLeaks afslørede helt tilbage til december sidste år, kunne telefonen dog ligne en hvilken som helst anden smartphone, i særdeleshed Samsung Galaxy A51. Det er naturligvis kun en uofficiel rendering, men netop OnLeaks har for vane at forudsige telefoners design med stor nøjagtighed mange måneder i forvejen.

OnePlus er sparsomme med oplysningerne om den første telefon i serien, men nævner dog, at den vil blive introduceret i Europe og Indien som de første steder, mens kun få heldige i USA vil kunne få fingrene i den.

Der har dog i mange måneder floreret rygter om en budgetvenlig telefon fra OnePlus. Telefonen menes at få en 6,55” Super AMOLED-skærm med en opløsning på 1.080 x 2.400 pixels (20:9) og en opdateringshastighed på 90 Hz ligesom OnePlus 8, 7T, 7T Pro og 7 Pro.

Hardwaren vil angiveligt bestå af en Snapdragon 765G 5G-processor fra Qualcomm med 8 kerner og understøttelse af 5G. Samme processor kan findes i bl.a. Samsung Galaxy A71, Xiaomi Mi 10 Lite, Motorola Edge og Nokia 8.3 5G.

Derudover vil telefonen gemme på 128 GB lagerplads og 6 GB RAM. På kamerafronten vil der angiveligt være et 64 megapixel f/2.0 bagkamera akkompagneret af et 16 megapixel f/2.2 kamera med ultravidvinkel og en 2 megapixel f/2.4 makrosensor. Foran skulle der være et dobbelt selfiekamera: henholdsvis 32 megapixel f/2.0 og 8 megapixel f/2.2.

Batteriet menes at være på 4.300 mAh – samme størrelse som OnePlus 8.

En undersøgelse udsendt af OnePlus indikerer, at den kommende OnePlus Nord-telefon kan koste 24.990 rupier i Indien. Til sammenligning kostede OnePlus X kun 14.990 rupier (svarende til 1.320 kroner i 2015), mens den officielle pris i Danmark var 2.049 kroner. Den danske pris altså blev cirka 1,55 gang højere.

Gælder samme prisforskel i år, vil en mulig dansk pris på OnePlus Nord-telefonen være cirka 3.400 kroner. I forbindelse med dagens annoncering har OnePlus også røbet, at den næste telefon bliver den første OnePlus-mobil i mange år, som koster under 500 dollars (svarende til 3.300 kroner).

Læs også: OnePlus Nord bliver lige så billig som OnePlus One

Dokumentarfilm viser udviklingen af OnePlus Nord-produktlinjen

Indtil telefonen bliver en realitet kan du se en dokumentarfilm, som OnePlus har lavet. I fire episoder kan du komme bag kulissen og følge udviklingen af OnePlus Nord-produktlinjen. Telefonen bliver formentlig først annonceret, når eller efter sidste afsnit er sendt.

Læs også: OnePlus laver dokumentarfilm om OnePlus Nord

100 eksemplarer kan forudbestilles 1. juli

I en række stories på Instagram-profilen onepluslitezthing, har OnePlus annonceret, at 100 eksemplarer af telefonen kan forudbestilles onsdag den 1. juli klokken 10 dansk tid. Forudbestilling sker på OnePlus’ hjemmeside.

Får du ikke fingrene i et eksemplar, kan du prøve igen 8. juli og 15. juli, hvor der også kan forudbestilles eksemplarer af telefonen – formentlig i forlængelse af at nye afsnit af dokumentaren offentliggøres. Det kan tyde på, at telefonen bliver endeligt præsenteret den 21. juli, hvis de fire afsnit udgives med en uges mellemrum.

Historiens videre kronologi

Interessen for temaet fortsatte. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. Efterfølgende d. 23/6/2020 bragte vi en artikel der drejer sig om OnePlus gør klar til at lancere billigere telefon-serie – Artiklen kan du læse her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.