136 lynladere til elbiler kommer til Q8-tankstationer i år

Q8 har netop åbnet nye lynladere på tankstationer til elbiler i København og Frederikshavn. I løbet af 2022 skal der være minimum 136 lynladere.

136 lynladere til elbiler kommer til Q8-tankstationer i år

I dag åbner Q8 flere lynladere til elbiler på deres tankstationer. Sammen med fungerende lynladere i Esbjerg og Viborg åbner Q8 nu lynladere i Frederikshavn og København.

Se også: Disse 10 elbiler klarede sig bedst i test af rækkevidde

Flere Q8-tankstationer tanker nu elbiler op

Q8 har i dag åbnet flere lynopladere til elbiler på tankstationer i Frederikshavn og København, og har nu samlet 24 stik i Danmark til lynopladning. I løbet af 2022 skal de 24 stik blive til 136, som skal være at finde på 25 stationer i Danmark.

De nye ladestationer slutter sig til Q8s nuværende i Esbjerg og Viborg, der blev åbnet midt i februar i år.

På tankstationen i Frederikshavn finder man tre ladestandere, som hver har to CCS-stik til lynopladning – identisk til opsætningen på den københavnske tankstation. Man finder de nuværende Q8 tankstationer med lynopladning til elbiler her:

Q8-tankstationer med lynopladning af elbiler

  • Tagensvej 90, 2200 København N.
  • Storegade 225, 6705 Esbjerg
  • Kirkebækvej 38, 8800 Viborg
  • Søndergade 255, 9900 Frederikshavn

Lynladernes effekt kommer til at ligge på 150 kW, hvilket er væsentligt højere end de nuværende knap 50 kW på en almindelig hurtiglader, hvor det tager omkring halvanden time for en fuld opladning. En fuld opladning kan altså gøres på ca. en tredjedel af tiden ved en lynlader, alt afhængig af bilens og batteriets kapacitet, skriver Q8.

“Manglende lademuligheder kan være et benspænd for elbiler uden for de største byer. Særligt hvis man ikke har egen parkeringsplads. Frederikshavn er ikke nogen undtagelse, og derfor har vi åbnet én af de første ladere for at gøre beslutningen om en elbil tryggere,” siger Marc Skriver-Bayer, HPC & eMobility Manager for Q8 i Danmark.

Intet abonnement, samme pris

På de kommende ladestationer kan man betale både med kort og med appen ’Q8 Opladning’. Uanset hvilken betalingsform man vælger, er der ikke merpris for at lade på Q8 tankstationerne, hvis man er kunde eller har et abonnement hos en anden operatør.

Prisen for strøm ved lynopladning vil inden for kort tid fremgå af tankstationens pylon, helt som man kender det i dag for traditionelt brændstof som benzin og diesel.

Se også: Skal du bekymre dig om holdbarheden på elbilens batteri?