Apcoa og Siemens bringer ladestandere til parkeringsanlæg

Apcoa Parking og Siemens vil med et nyt partnerskab bringer ladestandere til parkeringsanlæg rundt i Danmark. De første ladestandere gøres klar i København.

Apcoa og Siemens bringer ladestandere til parkeringsanlæg

Allerede nu er der kamp og ladestandere til elbiler i landets store byer, og i fremtiden bliver behovet for strøm til bilen kun større. Planen er nemlig, at der inden 2030 skal være 775.000 elbiler på de danske veje. Og som det er nu, så bliver der stor mangel på opladning. Vi ser flere selskaber bringe flere ladestandere til landet, og nu melder Apcoa Parking ud, at der kommer ladestandere til elbiler på deres mange parkeringsanlæg. Det sker i samarbejde med Siemens.

Et nyt partnerskab mellem Apcoa Parking og Siemens skal gøre det hurtigt, nemt og billigt at få el- eller hybridbilen ladet op, mens den holder parkeret. Apcoa har parkeringsanlæg i hele landet, fx Bellakvarter, Budolfi Plads, Valby maskinfabrik, Havnens P-hus, Amagerbrogade 245 samt steder som Den Blå Planet, Lyngby Storcenter, Ro’s Torv og mange flere. Projektet omfatter 2.500 p-huse, p-kældre og p-pladser. Første betalingsparkeringsanlæg, hvor der skal sættes elladestandere op, er i Axel Towers i centrum af København.

Læs også: Shell vil etablere en halv million ladestandere inden 2025

Åbent for alle

Samarbejdet med Siemens omfatter levering, installation og service af ladestandere på Apcoa Parkings parkeringspladser rundt i Danmark. Konceptet adskiller sig ved, at det er åbent og tilgængeligt for alle. Man skal altså ikke tegne et abonnement, man kan betale for parkering og opladning samtidigt i Apcoa Flow-appen.

”I APCOA PARKING er vi glade for og stolte over, at vi har indgået partnerskab med Siemens Danmark omkring vores e-charge koncept. Vi har igennem de seneste år arbejdet på en løsning, der kan imødekomme de krav og ønsker, der er i markedet fra vores kunder og fra øvrige forbrugere. Vi får med dette samarbejde mulighed for at tilbyde den løsning, som vi mener er den bedste, både for vores nuværende kunder og for andre danskere, som kan besøge vores parkeringsanlæg, oplade bilen til markedets mest fordelagtige priser og – ikke mindst – gøre det uden noget abonnement eller anden form for binding,” siger Dan Kirk, der er chef for marketing, forretningsudvikling og kunderelationer i Apcoa Parking.

Læs også: Opladning af elbil: 117 nye ladestandere til storbyerne

Hvornår de første ladestandere er klar fortæller pressemeddelelsen ikke noget om. Ladestanderne der opstilles er af typen Siemens AC22, som kan lade med op til 22 kW. Siemens oplyser, at en typisk ladetid er 0-80 procent efter 60 minutter, men det afhænger af bilens batteri. Når det kommer til antallet af ladestandere, skal vi regne med følgende i 2021:

“Apcoa regner med, at der i 2021 bliver sat 60+ ladestandere op på centrale placeringer rundtomkring i landet. “, siger Dan til Mobilsiden.dk

Se også: Nyheder om elbiler og opladning