Analytiker: Apple Car-partnerskab annonceres i 2021

Det forventes, at Apple i første halvdel af 2021 annoncerer et partnerskab om produktion af en Apple Car-elbil. BMW, VW og Magna er favoritter til tjansen.

Analytiker: Apple Car-partnerskab annonceres i 2021

I en note til Wedbush bankens investorer skriver analytikeren Daniel Ives, at det ikke længere er et spørgsmål om, hvorvidt Apple træder ind i elbils-markedet, men kun om hvornår. Han fortæller at et Apple-designet elektrisk køretøj vil ryste markedet, hvis de går samme med en eksisterende bilproducent.

Ifølge analytikeren er sandsynligheden for at Apple vil annoncere et EV-samarbejde i løbet af næste 3 til 6 måneder overvejende sandsynligt, og tilføjer, at det er det perfekte tidspunkt for Apple, at påbegynde produktionen af elbiler på. EV-branchen er midt i en gylden tidsalder, der skyldes nye forbrugertendenser, innovativ batteriteknologi, lovgivningsmæssige EV-incitamenter og mere prismæssigt overkommelige elbiler. Det er alt sammen er med til at skabe den øgede efterspørgsel i industrien.

Læs også: Rapport afslører nyt om produktionen af Apples elbil

Fra Hyundai til BMW?

Selvom Apples dialog med Hyundai tilsyneladende er afsluttet uden en aftale, så siger Ives, at bilproducentens E-GMP-platform kunne passe godt til Apple med distributions-, modulære og robotmonteringsdesignet.

Hvis forhandlingerne med Hyundai ikke genoptages, kan en anden kandidat til samarbejdet være Volkswagen, fordi deres modulære elektriske MEB-platform, der muliggør nem integration af nye autonome bilmodeller. Der er dog også snak om, at både BMW og canadiske Magna kunne få aftalen med Apple i hus.

Med den rette samarbejdspartner vil Apple kunne styrke EV-branchen og dermed kunne tage markedsandele fra virksomheder som Tesla, GM, Ford – hvis de vel at mærke er i stand til at få bilen på vejene inden 2024.

Se også: Nyheder om elbiler og selvkørende teknologier

Mere til historien

Redaktionens interesse for emnet fortsatte. Steen Jørgensen holdt fast i sin interesse i tematikken. 8/2/2021 vinklede vi sagen videre med en artikel om Hyundai bekræfter forhandlinger om Apple Car er stoppet – Næste artikel om temaet finder du her. Få også seneste nyt om emnet her.