Rapport afslører nyt om produktionen af Apples elbil

Produktion af Apple-biler linkes igen til Hyundai og, ifølge ny rapport, nu specifikt til Kia Motors amerikanske fabrik i Georgia.

Rapport afslører nyt om produktionen af Apples elbil

Rygterne om, at Apple er i forhandlinger med Hyundai om produktion af en elbil med selvkørende teknologi, dukkede op i starten af året. Nu tyder det mere og mere på, at Apple har tænkt sig at samarbejde med bilproducenten om produktion af elektriske køretøjer og udvikling af batterier.

En rapport fra Korea IT News kæder nemlig igen Apple og Hyundai sammen, for ifølge dem, vil Apple og Hyundai inden marts indgå en aftale for produktion af den kommende Apple-bil.

Læs også: Nio og Nvidia vil tage selvkørende biler til et nyt niveau

Skal produceres i USA?

Selvom forlydenderne om, at Hyundai er i pole position til ‌Apple Car‌-fremstillingen, virker til at være reelle, så vil det koreanske firma tilsyneladende ikke være en “OEM-fabrik” for Apple-biler.

Angiveligt vil Hyundai i stedet overføre virksomhedens Apple Car-engagement til Kia-brandet, hvilket gør, at de elektriske køretøjer kan produceres i USA. Nærmere bestemt på en fabrik i Georgia, Atlanta, der ejes af Kia Motors.

Ifølge rapporten, drøftede Kia og moderselskabet Apple-samarbejdet tirsdag, og blev eftersigende enige om, at projektet kunne gennemføres på Kias West Point-fabrik.

Se også: Nyt om 5G-teknologi

Apples elbil lanceres… om nogle år

Reuters rapporterede sidste måned, at produktionen af bilen kan begynde omkring 2024, men en rapport fra Bloomberg forrige uge gjorde dog klart, at “Apple Car” ikke er i nærheden af ​​produktionsfasen, men først kan være klar om cirka fem til syv år.

Se også: Nyt om elbiler og bilteknologi

Opfølgning:

Redaktionens fokus på tematikken gik videre. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 5/10/2020 gik vi videre og publicerede artiklen om Nye tal: Højeste elbilsalg i Danmark nogensinde – Følg den videre histore her. Se også de seneste nyheder om emnet her.