Audi e-tron GT lanceret – se modeller og priser

Topmodellen Audi e-tron GT er bilproducentens vildeste elbil til dato. Få et nærmere kig på Audi e-tron GT, varianter og priser.

Audi e-tron GT lanceret – se modeller og priser

Vi viste den var på vej og nu er den altså en realitet: Audi e-tron GT. En vaskeægte topmodel, så imponerer på både design, teknik og ydelse. I artiklen her kan du få et indtryk af den kommende Audi e-tron GT med priser og de forskellige varianter. Men lad mig først advare dig om, at du skal passe på med at falde for den – den er ikke billig.

Audi e-tron GT er den hurtigste elbil fra producenten nogensinde, hvor den hurtigste variant kan prale med 590 hestekræfter. Og for at gøre den endnu vildere, så får den med “overboost” helt op til 637 hestekræfter, hvilket giver en acceleration fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder. Og her skal man lige huske på, at der er tale om en bil på omkring 2.300 kilogram.

Læs også: Audi lancerer den vilde E-Tron GT koncept elbil

Audi e-tron GT i to varianter

Audi e-tron GT kommer i to varianter: Audi e-tron GT og RS e-tron GT. De er begge baseret på samme teknologi som Porsche Taycan, hvorfor kommende specifikationer vil se velkendte ud. Begge varianter er udstyret med en dobbelt elektrisk motor, firehjulstræk og et batteri på 93kWh. Det skulle give dem en rækkevidde på henholdvis 472 kilometer til RS e-tron GT og 487 kilometer til den “billigere GT-model (WLTP).

Selve rækkevidden er ikke videre imponerende, men det er opladningen til gengæld. De kommer nemlig begge med en 800 volt opladning, hvortil der er indgange i begge sider på bilens front. Efter blot 5 minutter i en af de voldsomme opladere, så opnår e-tron GT en rækkevidde på 100 kilometer. Batteriet bliver opladt fra 5-80 procent på 22,5 minutter. Så skal man blot lige lokalisere en af disse opladere…

Audi e-tron GT har cirka 470 hestekræfter og går fra 0-100 km/t på 4,1 sekunder. RS e-tron GT har cirka 590 hestekræfter og går fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder.

Se også: Internet til bilen – smartest, hurtigst og billigst

Priser på Audi e-tron GT 2021

Som sagt kommer Audi e-tron GT i to modeller – den ene dyrere end den anden. Selom e-tron GT ser flot og fristende ud, så har de færreste af os råd til en. Men skulle du være så heldig, så starter forudbestillinger i Danmark den 18. februar. De første vil få leveret Audi e-tron GT i maj 2021. Her er priserne på Audi e-tron GT:

  • Audi e-tron GT – pris fra 929.990 kroner.
  • Audi RS e-tron GT – Pris fra 1.419.990 kroner.

Se også: Nyheder om elbiler

Seneste tilføjelse i sagen

Emnet er stadig aktuelt. mobilsiden har holdt fast i temaet. d. 29/11/2018 gik vi videre med temaet i nyheden Audi lancerer den vilde E-Tron GT koncept elbil – Følg den videre udvikling her. Få også seneste nyt om emnet her.