Audi Q8 e-tron får rækkevidde over 600 kilometer

Audi løfter på onsdag sløret for deres nye flagskibs SUV, Q8 e-tron og Q8 e-tron Sportback. Q8 e-tron forventes at få store opgraderinger.

Audi Q8 e-tron får rækkevidde over 600 kilometer

Audi er godt i gang med en rebranding af deres portefølje af biler, der skal gøre det lettere at identificere hvilken klasse den enkelte Audi tilhører. Denne rebranding er sat i værk sammen med Audis planer om at blive helt elektriske. Snart skal vi sige goddag til endnu en helt elektrisk Audi, nemlig en Q8 e-tron.

I september deltog Audi  i et rally for elbiler i Tyskland og brugte en prototype af en camoufleret Q8 e-tron i håb om, at folk ikke ville lægge mærke til det. Tilskuerne bemærkede Audi’en, men firmaet holder stadig detaljer om bilen tæt ind til kroppen.

Hvad er Audi Q8 e-tron for en sag? Der er tale om en opdatering af den store eletriske e-tron SUV, der blev lanceret i 2019. Nu er det endelig blevet officielt bekræftet, at Q8 e-tron og Q8 e-tron Sportback er på vej. De to nye elbiler fra Audi skal præsenteres den 9. november. Det er samme dag, som Volvo løfter sløret for deres flagskibs SUV, EX90. Det virker ikke helt tilfældigt?

Se også: Test af elbiler

Audi Q8 e-tron
Audi Q8 e-tron prototype.

Audi gør klar til lancering af Q8 e-tron

Audi har delt et par teasere på sociale medier, der skal gøre opmærksomme på lanceringen på onsdag. Det har fået internettet til at snakke. Audi havde oprindeligt planlagt at opdatere e-tron og e-tron Sportback senere i år, og samtidig vente med navneændringerne til en gang i 2025 eller 2026, men har angiveligt skiftet mening.

Og hvad kan vi så forvente af Q8 e-tron? Det er ikke meget vi ved om elbilerne Q8 e-tron og Q8 e-tron Sportback endnu, men lidt har Audi dog afsløret.

Større batteri og længere rækkevidde

Den nye Audi Q8 e-tron vil have forbedret batteriteknologi, som giver en rækkevidde på over 600 kilometer for begge versioner. De nuværende e-tron modeller har en batteripakke på 95 kWh, hvor den længste rækkevidde er på 436 km (for e-tron 55 Quattro), hvilket svarer til 21,79 kW/100 km. For at opnå en rækkevidde på 600 kilometer forventes Q8 e-tron af have en kapacitet på omkring 120 kWh.

Det er en stigning på 30 procent i batterietkapacitet. Hvis det er sandt, vil det gøre Q8 e-tron og Q8 e-tron Sportsback førende på det område. Det ved vi meget mere om på onsdag.

Vil vi også endelig se en Q8 e-tron RS?

Audi bliver ved med at øge deres fokus på fuldelektriske biler. Audi e-tron og e-tron Sportback blev introduceret tilbage i 2019, og allerede efter kun tre år på markedet fik de brug for en seriøs opdatering, for at kunne hamle op med konkurrenterne.

Her er der ikke kun tale om en design-opdatering, men den teknologiske fremskridt i elbiler er så stor, at efter blot tre år det været en nødvendighed for Audi, at opdatere en bil som denne.

Se også: Seneste nyt om elbiler