Bil med Huawei-teknologi går som varmt brød

Du kender sikkert ikke bilproducenten, men du kender nok producenten bag dens teknologi. Den Huawei-udstyrede SERES SF5 er netop lanceret og går som varmt brød.

Bil med Huawei-teknologi går som varmt brød

Vi har længe vidst at også Huawei gerne ville ind på bilmarkedet, men det er gået meget hurtigere end forventet. Det giver dog mening for den kinesiske elektronikgigant at gå andre veje, i en tid hvor deres smartphonesalg styrtdykker. Næste store sats er deres HarmonyOS-platform, som også biler vil være en del af. Modsat andre producenter af smartphones, så satser Huawei nemlig på at levere smart teknologi til biler, ikke producere elbiler selv.

Og nu er en elbil (faktisk kommer den i to udgaver; en ren elbil og en hybrid) med Huaweis teknologi, kaldet Huawei HiCar, blevet sat til salg i hjemlandet. Den går under navnet SERES SF5 og er blevet solgt i mere end 3.000 eksemplarer på blot to dage. Til det siger Huawei administrerende direktør, Richard Yu:

“Denne spændende nyhed skaber præcedens for både forbrugerelektronikindustrien og den nye energibilindustri, “, siger han og fortsætter:

“I fremtiden vil vi ikke kun levere førende smart bil løsninger til at hjælpe partnere med at bygge bedre intelligente køretøjer, men også hjælpe dem med at sælge disse køretøjer gennem vores detailnetværk i hele Kina.”

Og det må man sige, for den nye SERES SF5 er tilgængelig i Huaweis egne butikker i Kina. Så man kan både købe en ny mobil og i bil i samme ombæring.

Læs også: Huawei vil investere 1 milliard dollars i bilteknologi i 2021

Udstyret med Huawei HiCar

SERES SF5 kommer med et indbygget system fra Huawei, som har fået navnet HiCar. Med det kan brugerne problemfrit skifte mellem deres mobiltelefonapplikationer og det bilmonterede centrale kontrolpanel. Systemet kan også forbinde bilen til nogle husholdningsapparater som klimaanlæg, elektriske gardiner, belysning og mere.

Læs også: Huawei lancerer HiCar – deres Android Auto

Fra den 21. april kunne de kinesiske forbrugere se SF5 i Huaweis flagskibsbutikker i Shanghai, Shenzhen, Chengdu og Hangzhou.

Temaets videre forløb

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. Lasse Olsen kørte videre med bolden. d. 16/4/2021 fulgte vi historien op med artiklen Sony Xperia 1 III, 5 III eller 10 III? Hvilken skal du vælge? – Den videre historie kan du læse her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..