Huawei skifter fokus til elbiler – den første kan komme i år

Med et styrtdykkede smartphone-salg prøver Huawei at diversificere. Her skulle elbiler være næste store fokus fra kinesiske Huawei.

Huawei skifter fokus til elbiler – den første kan komme i år

På hverken 5G-udstyr eller smartwatches går det særligt godt fra Huawei, som nu virkelig føler presset fra de amerikanske handelsrestriktioner. I stedet for at sidde og vente, så arbejder den kinesiske virksomhed videre, hvor deres seneste fokus har været på wearables, tilbehør og højtalere. Næste store fokus er angiveligt elbiler. Skal man tro rygterne, så kan der kommer en Huawei elbil allerede i 2021.

Se også: Smart internet til bilen

En ny rapport påstår, at Huawei planlægger at producere en elbil under deres eget navn, med modeller som allerede kunne være klar i løbet af 2021. Huawei skulle allerede været i gang med at designe elbiler og tage fat i leverandører af udstyr, batterier og mere.

Huawei har, ifølge rygterne, allerede talt med flere store kinesiske elbilsproducenter, med tanke på at producere Huawei elbiler på deres fabrikker. Spørger man Huawei selv, så er der altså ikke noget hold i disse rygter.

“Huawei er ikke en bilproducent”, siger en talsmand fra Huawei.

Læs også: Henrik Fisker arbejder på banebrydende elbil med Foxconn

Vil måske sælges komponenter og software til bilproducenter

Skulle rygterne om en Huawei elbil vise sig at være falsk, så tyder det altså stadig på, at Huawei vil lave et eller andet bil-relateret. Den samme talsmand siger nemlig også, at de vil være med til at lave biler bedre:

“Vi tilstræber at være en digital bilorienteret og nyudviklet komponentudbyder, der gør det muligt for bilproducenter at bygge bedre køretøjer”

Det kunne altså tyde på, at Huawei vil producere komponenter, fx chipset, sensorer og 5G-modem, til elbiler. Man kunne fristes til at tro, at Huawei også vil tilbyde producenterne et styresystem, som let kan integreres med smartphones, smart phone og mange andre typer af produkter. HarmonyOS til biler – det er ikke en umulighed.

Om der kommer elbiler fra Huawei eller om de vil producere komponenter, så bliver det spændende af følge med i. Så må vi se om Apple eller Huawei kommer først. Apple forventes at lancere deres elbil tidligst i 2024.

Se også: Nyheder om elbiler

Temaet er ikke slut

Tematikken er fortsat aktuel. Lasse Olsen har holdt fast i temaet. 23/2/2021 gik vi videre med en artikel omkring Huawei præsenterer ny foldbar Mate X2: Folder nu indad – Læs den her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..