Huawei vil investere 1 milliard dollars i bilteknologi i 2021

Huawei har planer om at investere intet mindre end 1 milliard dollars i bilteknologi, såsom avancerede selvkørende egenskaber.

Huawei vil investere 1 milliard dollars i bilteknologi i 2021

Med elbilerne har en række smartphoneproducenter virkelig fået øjenene op for bilmarkedet. Der er tydelig penge at tjene her, for Xiaomi investerer i elbiler, Apple bygger en elbil og Huawei har også store planer. Det ligner at Huawei går all-in med en milliardinvestering.

Læs også: Huawei lancerer HiCar – deres eget Android Auto?

Det er Huaweis egen chef for deres “smart car solution business unit”, som fortæller, at de har planer om at bruge op til 1 milliard dollars på udvikling (Research & Development) af ny smart bilteknologi i år. Derudover vil afdelingen i år vokse til at have mere end 5.000 ansatte, hvoraf mere 2.000 skal have med selvkørende teknologi at gøre.

Huawei har allerede løftet sløret for nye produkter i deres “HI”-serie, som er smarte produkter til bilen. Heriblandt finder vi et intelligent cockpit, som benytter Huawei HarmonyOS-platform, en intelligent kørecomputer-platform under navnet MDC810, en 4D billedradar, Huawei Octopus selvkørende platform og til sidst et intelligent termisk styringssystem.

Læs også: Selvkørende biler godt på vej til at blive mainstream

Huaweis teknologier er allerede i brug

Selvom der er tale om helt nylancerede teknologier fra Huawei, så er de allerede blevet implementeret. Den netop lancerede ARCFOX αS, en mærke som kinesiske BAIC står bag, kommer nemlig med Huaweis MDC810 kørecomputer.

Cockpittet i ARCFOX αS benytter en Huawei Kirin 990A processor, som er tilsluttet en 12,69 tommer skærm. Bilens er i sig selv også interessant. Den klarer 0-100 km/tpå 3,5 sekund, kører over 700 km på en opladning og kan efter 10 minutters opladning køre tæt på 200 km.

Det bliver spændende at følge smartphoneproducenternes indtræden i bilbranchen, hvor der helt sikkert sidder nogle store bilproducenter og klør sig i nakken.

Læs også: Tesla lader flere teste selvkørende funktioner i beta

Historiens videre kronologi

Vi måtte absolut følge op på denne historie. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 6/4/2021 fulgte redaktionen op med en ny vinkel på Huawei P50-serien får verdens største kamerasensor – Den kan læses her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.