BMW finder ny måde at give elbiler længere rækkevidde

BMW har været kreative og fundet en helt ny måde, hvorpå elbilen kan opnå længere rækkevidde. Nu bliver teknologien patenteret.

BMW finder ny måde at give elbiler længere rækkevidde

BMW har tænkt ud af boksen og opfundet et system, der kan trække energien ud af affjedringens bevægelser, når en elbil kører. Teknologien har de netop opnået patent på.

Se også: Flere nyheder om elbiler

Smart teknologi får elbiler til at køre længere

I forsøget på at få elbiler til at være mere energieffektive og kører længere på en opladning, bruger bilproducenterne enorme ressourcer.

Elbilerne skal være så aerodynamiske som muligt og de skal høste energi tilbage i batteriet, når de ikke accelererer. Regenerativ opbremsning konverterer den kinetiske energi, der konverteres til elektrisk energi, og som derefter returneres til bilens batteri.

Hos BMW mener man dog ikke, at det er nok. Derfor har det opfundet og atenteret en ny måde at producere elektricitet på, mens et køretøj kører, ved at udnytte kraften fra affjedringens bevægelser.

Teknologien anvender tilsyneladende en lille generator, der er forbundet med en aktuator, der ligner en traditionel stabilisatorstang, som igen er forbundet med affjedringsarmen. Der er også en envejskobling, som gør det muligt for systemet kun at opsamle energi på tilbageslaget.

BMW
BMWs patent på det nye system.

Se også: Elbiler er Smartphones på fire hjul

Præcis hvad BMW har af planer for dette system vides ikke endnu. Det er sandsynligvis kostbart og derfor nok forbeholdt deres mest luksuriøse elektriske biler. Det kunne dog også være et system, der introduceres med deres “Neue klasse” elbiler, som BMW vil være klar med i slutningen af 2025.

Neue klasse-elbilerne fortæller BMW vil være mere bæredygtige og have op til 30 procent længere rækkevidde. Læs mere om BMWs Neue klasse her.

Se også: Her finder du den bedste forsikring til elbil