BMW iX2 nærmer sig – se den blive samlet på fabrikken

BMWs næste elbil nærmer sig nu hastigt forhandlere og de første kunder. Se billederne fra produktionen af iX2 på fabrikken i Regensburg i Tyskland.

BMW iX2 nærmer sig – se den blive samlet på fabrikken

I starten af oktober løftede BMW endnu en elbil, nemlig den nye iX2, der for første gang er 100 procent elektrisk. BMW iX2 er netop gået i produktion på fabrikken i Tyskland, hvor vi har fået mulighed for at kigge med ind.

Se også: Billig ladeboks til hjemmet

Produktionen af BMW iX2 vises frem i billeder

BMW har netop skudt gang i produktionen af den nye iX2, hvor de første eksemplarer er rullet ud af samlebåndet.

iX2 produceres i Tyskland på den topmoderne Regensburg-fabrik, hvor der er fokus på bæredygtig og arbejdsforhold. På fabrikken samles der op til 1.000 styk iX1 og iX2 hver dag.

Også det store batteri til iX2 er fremstillet i nærheden af fabrikken på BMWs. Batterierne samles  på produktionsanlægget til e-komponenter på Leibnizstrasse.

Det lyder alt sammen meget godt, men man får sjældent lov til at kigge med ind på samletbåndet, hvor bilerne bliver lavet. Men det giver BMW nu muligheden for med iX2.

Se billederne herunder, hvor iX2 bliver samlet.

iX2 er BMWs første elektrisk crossover

Blandt de mange bilproducenter, der har kastet sig over elbiler, har BMW i dag et af de største udvalg af modeller. Der er SUV’erne BMW iX, iX3 og iX1 og sedanerne i4, i5 og i7. Nu er den første crossover på trapperne.

Det er nemlig første gang, at X2-serien bliver 100 procent elektrisk. iX2 byder meget af det samme som iX1, men med et mere aerodynamisk design og sporty køreegenskaber.

iX2, der i første omgang kommer i varianten eDrive30, har et 64,8 kWh batteri, der giver den en rækkevidde på op til 449 kilometer. 130 kW lynopladning sikrer 10-80 procent på 29 minutter.

iX2 eDrive30 yder 230 kW (313 hk) og klarer 0-100 km/t på 0-100 km/t klarer den på 5,6 sekunder og topfarten er begrænset til 180 km/t.

Se også: Alle kommende biler i 2024

Pris og forudbestilling af BMW iX2

Hvornår kan man så forvente, at BMW iX2 lander her i Danmark? Ifølge BMWs pressemeddelelse vil det ske i starten af 2024.

Der er endnu ikke en pris på BMW iX2, men vi forventer den vil koste fra cirka 480.000 kroner.

Se også: Se ifs tilbud på elbilforsikring