BMW kan give kundedata videre til 3. part i Amazon-samarbejde

BMW og Amazon skal sammen udvikle cloud-løsninger til biler og BMW siger, at kundedata kan udleveres til 3. part.

BMW kan give kundedata videre til 3. part i Amazon-samarbejde

BMW og Amazon Web Services (AWS) har annonceret et strategisk samarbejde om fælles udvikling af cloud-teknologi til udnyttelse af data fra fremtidens køretøjer.

Begge virksomheder vil se på at skabe cloud-løsninger, der kan håndtere alle køretøjsdata sikkert, og løsningen kan potentielt også tilbydes til andre producenter.

Se også: Billigt internet til bilen

Kun BMW har adgang til bilernes data, men…

BMW og AWS har arbejdet på forbundne biler siden 2015 og BMW Group har fuld og eksklusiv kontrol over alle data og anvender alle databeskyttelsesregler på alle de respektive markeder. Det slår bilproducenten i hvert fald fast.

Sikkerhed er en prioritet for BMW og det stigende antal tilsluttede biler udgør en voksende potentiel risiko. Kundedata kan kun tilgås fra et centralt adgangspunkt, som BMW opsatte helt tilbage i 2017. Virksomheden lægger stor vægt på, at det er den eneste, der til enhver tid har adgang til dataene.

I den officielle pressemeddelelse nævnes det dog for første gang, at data med kundens samtykke kan stilles til rådighed for tredjepartsudviklere. Det åbner døren for applikationsudviklere udefra.

Se også: Test af elbiler

Amazon vigtig for BMW Neue Klasse

Hurtige, pålidelige og sikre dataforbindelser og databehandling vil være afgørende for at give en oplevelse af høj kvalitet for fremtidens elbiler.

Samarbejdet med AWS er derfor afgørende for BMW’s Neue Klasse, der er kommende familie af helt elektriske biler. Virksomheden forventer, at den nye generation af elbiler vil tredoble datamængden i forhold til de nuværende køretøjer.

Det drejer sig for eksempel om køretøjsdata inden for førerassistentfunktioner, opladningsoptimeret rutevejledning, opdateringer over-the-air og faredetektion ude på vejen. Køretøjsdata er også vigtige for virksomheden, da de bruges til bestemte formål, herunder forbedring og forbedring af kundefunktioner, kvalitetsstyring og eftersalgsprocesser.

BMW håber, at brugen af AWS-infrastruktur og -tjenester vil sikre effektiv adgang for ingeniører og dataeksperter, som kun vil kunne fokusere på datakvaliteten og ikke bekymre sig om infrastrukturen.