BMW vil kickstarte elbilen med “Neue Klasse”

Inden længe vil BMW løfte sløret for platformen Neue Klasse, der skal hæve barren for bilmærkets elbiler. Forvent helt nye BMW-elbiler med meget længere rækkevidde.

BMW vil kickstarte elbilen med “Neue Klasse”

BMW er en af de gamle store bilproducenter, der har flest fuldelektriske biler i deres sortiment. Bilmærket har med avanceret teknologi og aerodynamisk design at gøre deres elbiler så energieffektive som muligt, men der er plads til stor forbedring endnu, mener producenten. Med Neue Klasse-platformen vil BMW byde på nye spændende elbiler med meget længere rækkevidde.

Se også: Test af elbiler

Op til 30 procent længere rækkevidde

BMW har allerede imponeret os med rækkevidden i deres elbil i4, men bilmærket har store forventninger til fremtidens modeller. På dette års CES-messe i Las Vegas vil BMW løfte sløret for konceptbilen Neue Klasse. Her er der tale om en konceptbil bygget på et ny platform, der skal hæve barren for fremtidige elbiler fra bilmærket.

Konceptbilen er ikke nødvendigvis en komplet bil, men nærmere noget visuelt der vil vise, hvor BMW er på vej hen. Neue Klasse blev fremtiden, da BMW droppede ideen om at bruge den opdaterede CLAR-platform til både gas- og elbiler. Virksomheden besluttede i stedet, at afløseren skal være rent elektrisk – deraf navnet Neue Klasse. Dog vil den nye platform understøtte brintbrændselscelle-drivlinjer.

Mere aerodynamiske elbiler

Den nye platform forventes at være endnu mere fleksibel end de nuværende platforme, og giver mulighed for forskellige akselafstande og forskellige karrosseristilarter. Neue Klasse-bilerne vil være mere aerodynamiske for at øge deres rækkevidde.

Batteripakkerne vil bruge de nye cylindriske celler, der både giver længere rækkevidde og vil være billigere at producere. BMWs 6. generation af elmotorer vil også have forbedret effektivitet. Hvis man lægger alt dette sammen, lover BMW en forbedring af rækkevidden på 30 procent i forhold til nuværende elbiler.

Vi kan også forvente en 30 procent hurtigere opladning, og ikke mindst udledes der 60 procent mindre CO2-emission i produktionen af batteriet.

Mere rummelige kabiner

Med mere aerodynamisk design vil proportionerne være anderledes. Samtidig ønsker BMW at udnytte fordele ved den nye elektriske platform til at maksimere den indvendige plads i bilerne.

Den ungarske fabrik i Debrecen, som er under opførelse nu, skal fra 2025 være ansvarlig for at bygge køretøjer af den nye BMW-elbilklasse. Året efter vil fabrikken i München også starte produktionen efter at have gennemført en total ombygning.

Den første Neue Klasse-elbil bliver…

Den første bil fra Neue Klasse bliver angiveligt en sedan. Man forventer, at den første bliver en helt elektrisk BMW 3-serie, og derefter en sportslig SUV.

BMW
BMWs elbiler: i4, iX, iX3 og i3

BMW Neue Klasse præsenteres til januar

Neue Klasse får sin debut på dette års CES-messe, der løber af stablen i Las Vegas den 5. januar til den 8. januar. Til den tid vil vi vide meget om mere om BMWs kommende elbiler.

Se også: Nyheder om elbiler