Nu kaster BMW sig over Android Automotive

Flere og flere producenter vælger at benytte Googles infotainmentsystem. BMW er de seneste til at sige ja tak til Android Automotive.

Nu kaster BMW sig over Android Automotive

Det har taget noget tid, men bilproducenterne begynder endelig at få øjnene op for Android Automotive – eller også går det op for dem, at de kan bygge biler, men ikke har ekspertisen til at lave et godt infotainmentsystem. Lige meget hvilken grund BMW har, har de nu besluttet at kaste sig over Android Automotive.

Se også: Seneste nyt om elbiler

BMW har satset stort på egen software

I lang tid var det kun Polestar og Volvo, der gik Google-vejen og brugte søgegigantens infotaintmentsystem. Der skulle gå lang tid, inden andre producenter kom med på vognen, men på vej er andre bilmærker som Ford, Honda, Renault, Nissan, Mitsubishi og GM med Android Automotive. Faktisk har Renualt netop lanceret Megane E-TECH Electric, der kommer med Android Automotive – og vi kan afsløre, at det fungerer fremragende i denne elbil.

BMW har satset stort på deres egen software, BMW Operating System, og var endda afvisende overfor et Apple CarPlay-infotainmentsystem. Åbenbart kunne Android Automotive friste BMW nu, for bilmærket har meldt ud, at fremtidige BMW-biler kommer med det.

Ifølge BMWs Stephan Durach, der er senior vicepræsident i virksomheden, handler det om at have en anden teknologisk tilgang. “Vi integrerer de bedste aspekter af alle verdener – det kunne være vores egen interne udvikling, Open Source eller kommercielle softwareprodukter, afhængigt af hvordan den specifikke løsning ser ud,” sagde Durach.

De første BMW’er med Automotive kommer i 2023

Dog har BMW ikke helt droppet deres eget infotainmentsystem, og vil fortsætte udviklingen af BMW Operating System 8 infotainment-softwaren. Det betyder, at kun nogle biler fra BMW får Android Automotive, mens andre benytter BMWs eget. Hvilke biler der får hvad, har de desværre ikke afsløret endnu.

De første BMW’er med Android Automotive kommer i 2023.

Se også: Test af elbiler