Den billigste elbil kommer i ny ekstrem udgave

Den lille budgetvenlige elbil Dacia Spring kommer i en ny "ekstrem"-udgave med designforbedringer og kraftigere elektrisk motor.

Den billigste elbil kommer i ny ekstrem udgave

Europas billigste elbil Dacia Spring blev, på trods af en ringe Euro NCAP crashtest score,  den femtende mest solgte elbil i Europa i 2022. Nu er Dacia Spring tilbage i en ny udgave med flere hestekræfter og et forbedret design.

Se også: Disse nye elektriske SUV’er kommer i 2023

Nyt design til Dacia Spring

Siden lanceringen af budgetelbilen Dacia Spring i foråret 2021, er der blevet solgt mere end 100.000 styk af dem.

Dacia Spring, der er den billigste elbil i Danmark, er på vej i en opdateret version. Den nye Spring byder på et opdateret design. Den nye Extreme-variant (hvilket er et ret sjovt navn for en bil som denne) skal erstatte Expression-varianten, der var den absolut mest solgte model af Spring.

Det forbedrede design byder udenpå på kobberbrune dele, der er placeret på tagrækkerne, sidespejlsbeklædningen, hjulnavene og Dacia-logoet i bagagerumsdøren. Indeni finder man også den kobberbrune farve på visse dele af de forreste dørpaneler og omkring luftventilerne ved navigationspanelet og syninger på sæderne.

Det er ikke det eneste nye, for den nye Spring får også ny kraftigere elektrisk motor.

Den nye Dacia Spring Extrme indvendigt.

Ny stærkere elektrisk motor 

Dacia Spring er med dens 45 hestekræfter ikke ligefrem kendt for dens vilde ydeevne. Derimod er den bedre kendt som en lille prisbillig byvenlig elbil. Det er dog noget den nye Extreme-variant vil lave om på… eller faktisk ikke.

Hold på hat og briller for den nye Dacia Spring Extreme får en ny elektrisk motor med 65 hk/48kW, som giver den en hurtigere acceleration. Den nuværende tager turen fra 0-100 km/t på lige under 20 sekunder. Den nye kraftigere variant gør dette på kun 13,7 sekunder. En betydelig forbedring, men nok ikke dens nye efternavn værdigt.

Dacia Spring kommer med et lille 26,8 kWh-batteri, som giveren rækkevidde ved blandt kørsel op til 220 kilometer (WLTP). Ved bykørsel kommer den op på 305 kilometer (WLTP). Opladning sker med op til 34 kW ved DC-opladning, hvor 10-80 procent tager omkring 38 minutter.

Hvornår kommer Dacia Spring Extreme?

Producenten oplyser, at de første Spring Extreme vil blive leveret i starten af sommeren 2023. Forudbestilling begynder den 17. januar, men sandsynligvis først senere i Danmark.

Se også: Nyheder om elbiler