Fire nye elbiler får 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhedstest

Der er styr på sikkerheden i nye elbiler. Euro NCAP belønner fire nye elbiler, herunder Renault Scenic E-Tech Electric, med topkarakteren 5 stjerner.

Fire nye elbiler får 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhedstest

Overvejer du at købe ny elbil? Så behøver du ikke at bekymre dig synderligt om sikkerheden, for der lader til at være godt styr på netop den del blandt producenterne af elbiler.

I hvert fald fortsætter tendensen med elbiler, der belønnes med 5 stjerner af Euro NCAP. Instituttet har netop offentliggjort resultatet af fire nye elbilers sikkerhedstest, og her er kun roser til overs for de fire deltagende elbiler.

Se også: Sammenlign elbiler i Danmark pris på og kvalitet

5 stjerner til Renault Scenic E-Tech Electric

Alle elbiler får nemlig topkarakteren 5 stjerner. Mest interessant på det danske marked er den nye elektriske familiebil, Renault Scenic E-Tech Electric, som får 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhedstest.

Den rummelige, familievenlige crossover har gennemgået en radikal forvandling i forbindelse med introduktionen af modellen som elbilen, men sikkerheden er altså stadig helt i top. Den scorer 88 procent i voksensikkerhed, 89 procent i barnesikkerhed, 77 procent i fodgængersikkerhed og 85 procent i sikkerhedssystemer – altså jævnt højt over hele linjen.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Zeekr 001 og Zeekr X får 5 stjerner i Euro NCAP

Kinesiske Zeekr, der ejes af Geely-koncernen, har fået testet to af sine elbiler, som er på vej til Danmark. Det drejer sig om SUV’en Zeekr X og den shooting brake-ligende stationcar Zeekr 001.

Begge elbiler får 5 stjerner, og ligesom Renault Scenic E-Tech Electric klarer begge sig rigtigt fint i de fire underkategorier.

Zeekrs to elbiler har også været til test hos søsterinstituttet Green NCAP, som tester bilers bæredygtighed. Her scorer Zeekr X hele 96 procent, mens Zeekr 001 scorer 95 procent.

”Tillykke til Zeekr med at have produceret to køretøjer med så god sikkerhed og samlet miljøpræstation, netop som de begynder deres rejse ind på det europæiske marked for elbiler,” oplyser Dr. Michiel van Ratingen, der er generalsekretær for Euro NCAP, og tilføjer:

”Deres biler viser, at sikkerhed og bæredygtighed kan gå hånd i hånd i moderne biler. Mere generelt er Euro NCAP forpligtet til at fremme ADAS-systemer, som hverken er distraherende eller irriterende for førerne. I fremtiden vil vi se nærmere på disse aspekter og ikke kun på bilens præstationer i vores banetest”.

Se også: Se hvilke elbiler der er Bedst i Test

Kinesisk syvpersoners elbil med højt sikkerhedsniveau

Mange anser stadig kinesiske elbiler som halvfarlige køretøjer, hvor sikkerhedsniveauet ikke har høj prioritet, men Euro NCAPs resultater viser altså noget andet.

Også MPV’en Maxus MIFA 7 er blevet testet og har fået 5 stjerner af Euro NCAP. MIFA 7 sælges ikke i Danmark, men søstermodellen MIFA 9, som minder meget om 7’eren, forhandles herhjemme. Det tyder altså på, at kinesiske Maxus også har godt styr på sikkerheden ligesom konkurrenterne.

Elbiler med højt sikkerhedsniveau

Uanset om det er kinesiske elbiler eller fra andre dele af verden har der de seneste mange år været et højt sikkerhedsniveau iblandt de elbiler, som Euro NCAP har testet. Der findes dog elbiler, som ikke får 5 stjerner – for eksempel Renault Zoë og Dacia Spring, der fik henholdsvis 0 og 1 stjerne.

At så mange elbiler får 5 stjerner har formentlig flere årsager. Dels er det som regel ikke de billigste elbiler på markedet, som testes af Euro NCAP, og med en højere pris følger også flere sikkerhedsfunktioner og højere sikkerhedsniveau. Dels er der ikke mange billige elbiler på markedet endnu, så bundniveauet i forhold til sikkerhed er ikke lige så lavt som biler med benzin- og dieselmotor.

Der foregår dog massiv konkurrence på markedet for elbiler for tiden, og prisen er ved at blive presset godt og grundigt i bund. Aktuelt har Citroën den billigste elbil med en pris på 179.900 kroner, og inden længe begynder vi at se de første elbiler til 150.000 kroner. Til de priser er en bedømmelse af sikkerheden på 5 stjerner ikke længere en selvfølge.

Vi anbefaler:
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler du kan købe lige nu