Ford dropper Fiesta og fremskynder lancering af elbil

Ford stopper produktionen af den ikoniske Fiesta. I stedet skal der større fokus på elbiler med tidligere lancering af en crossover.

Ford dropper Fiesta og fremskynder lancering af elbil

Ford har planer om at droppe produktionen af deres ikoniske Fiesta-model, der produceres i Køln i Tyskland. I stedet skal der endnu større fokus på elbiler. Det skyldes et faldende salg af den mindre bil, da køberne er begyndt at foretrække større crossovers og SUVer i stedet.

Samtidig med, at produktionen af Fiesta skal stoppe, starter Ford produktionen af deres Volkswagen-baserede elektriske crossover, hvor produktionen går i gang et år tidligere end ellers planlagt.

Elbilen vil blive bygget i Køln fra sommeren 2023 fortæller en kilde til AutomobilWoche.

Den nye elektriske crossover vil tage udgangspunkt i VW Groups MEB-platform, der benyttes til Volkswagen ID.3, ID.4 og ID.5 og andre elbiler. Denne platform er bygget til elektriske biler og kan benyttes til flere forskellige typer og modeller.

Fiesta-salget er dalende

Fiesta, som er blevet produceret siden 1976, har været en af Fords mest populære bilmodeller, men salget er faldende, da kunderne er begyndt at skifte fra mindre hatchbacks til større crossovers og SUVer, som for eksempel Ford Puma og Kuga.

Fiestas salg faldt i august til 39.395 fra 72.302 i de første otte måneder af året, viser tal fra Dataforce. Ford Puma er nu Fords bestseller med 91.604 solgte biler.

Ford har bekræftet, at de stopper produktionen af Fiesta i Køln i juni 2023 og fortæller samtidig, at de også stopper produktionen af Ford S-Max og Ford Galaxy-minivans, der produceres i Valencia i Spanien, allerede i april 2023.

Læs også: Ford forsinker skifte til Android Automotive

Massiv satsning på elbiler

Ford fortæller, at de vil øge deres fokus på elbiler og har som mål, at alle deres familiebiler er eldrevne i 2030 i Europa og i hele verden i 2035.

Ford vil investere i at bygge elbiler på deres fabrik i Køln, inklusive en ny fabrik, hvor de har planer om at producere deres nye batterier til deres elbiler. Fabrikken skulle begynde at starte produktionen i 2024, og det samme gælder for deres ”sports crossover”.

Den bil forventes også at have en platform baseret på MEB. Fabrikken forventes at skulle bygge 200.000 elbiler om året. Det er planlagt, at Ford vil lancere syv forskellige elbiler i Europa, inklusiv en batteridrevet version af Ford Pumas lille crossover, der vil blive bygget i Craiova, Rumænien.

Se også: Nyheder om elbiler