Ny Ford Explorer – pris, rækkevidde og andre specifikationer

Med lovende pris, specifikationer og nydeligt design skal ny Ford Explorer konkurrere med elbiler som VW ID.4, SKoda Enyaq og Tesla Model Y.

Ny Ford Explorer – pris, rækkevidde og andre specifikationer

Ford har netop løftet sløret for deres næste store elbilsatsning, der med en skarp pris, masser af plads, praktisk opbevaring og et meget nydeligt design skal nuppe nye elbilkunder fra Volkswagen, Skoda, Tesla og andre bilmærker med fuldelektriske familie-SUV’er. Her tager vi et kig på pris, rækkevidde, opladning, design og andre specifikationer på Ford Explorer.

Se også: Find bedste elbil til familien

Endnu en praktisk elbil til familien

Der er vidst ingen tvivl om, at biler af typen SUV’er og crossovere er meget populære blandt bilkøbere. Faktisk er mere end halvdelen af de solgte biler de seneste måneder af denne biltype. Derfor er der selvfølgelig også et stort udvalg, da det er noget bilproducenterne har haft fokus på at udvikle. Og nu kommer der altså endnu en… men faktisk er den ganske interessant. Lad os tage et kig på den nye helt elektrisk Ford Explorer.

Kender du i forvejen til Explorer-serien fra Ford, husker du dem som store amerikanske 7-sæders biler, men den nye europæiske model er meget anderledes. Den nye Ford Explorer er en 5-sæderne SUV på størrelse med de mest populære elbiler i Danmark, som Volkswagen ID.4 og Skoda Enyaq iV.

Nu har jeg nævnt Volkswagen ID.4 et par gange, og det er der faktisk en grund til. Det er ikke kun på grund af designet, hvor den giver os Fisker Ocean-vipes blandt med lidt ID.4. I stedet er det fordi, at Ford Explorer er bygget på samme platform som Volkswagens elbiler, MEB-platformen. Explorer er både kortere og lavere end en ID.4.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Indeni ny Ford Explorer

Indeni Explorer har Ford haft fokus på at tilbyde en kabine i høj kvalitet, der samtidig er praktisk. Her er masser af opbevaringsrum. For eksempel kan en 17 liter konsol mellem forsæderne rumme en bærbar computer eller adskillige 1,5 liter vandflasker. Bagagerummet er på 450 liter (og derfor lidt mindre end det i VW ID.4).

Infotainmentsystemet minder om det man finder i Fords Mustang Mach-E. Den er på 15 tommer og kommer med Fords eget SYNC-software. Ford havde ellers oplyst, at de ville skifte til Android Automotive, men det er altså ikke sket endnu. Dog kan man benytte både Android Auto og Apple CarPlay.

Ford Explorer

Rækkevidde, opladning og ydevne

Eftersom Ford Explorer er baseret på MEB-platformen finder man med stor sandsynlighed velkendte specifikationer, når det kommer til batteri, rækkevidde og opladning. Og dog.

I hvert fald har Ford formået af give Explorer en hel del hurtigere opladning end Volkswagens egne elbiler. Ford oplyser, at Explorer oplader fra 10 til 80 procent på bare 25 minutter ved op til 170 kW.

Hvad med rækkevidden på Ford Explorer? Den oplyser Ford ikke endnu. Det skulle dog være mærkeligt, hvis der er plads til et større batteri end de 77 kWh, der kan være i en ID.4. Vi gætter derfor på en rækkevidde på lige under de 500 kilometer.

Der skulle blive mulighed for at vælge mellem to varianter med baghjulstræk og én med firehjulstræk. Her får man fra 125kW /168 hk og op til 250kW /335 hk.

Hvad vil Ford Explorer koste?

Hvad er prisen på den nye fuldelektriske Ford Explorer og hvornår kommer den? Ford oplyser, at de forventer en pris på Explorer fra 340.000 kroner. Ford kan desværre ikke oplyse, hvornår bilen kommer til Danmark. Vi har dog læst andre steder, at Ford åbner op for forudbestilling i foråret og de første biler lander til efteråret.

Se også: Bliv klogere på elbilforsikring